Maat Saxophone Quartet

Geen evenementen gevonden!

Datum

zondag 11 februari
Verlopen!

Tijdstip

15:00

Maat Saxophone Quartet

Concert in de Sint Joriskerk Bredevoort
11 februari 2024
Aanvang 15 uur. Kerk open 14:30 uur

Maat Saxophone Quartet

Daniel Ferreira sopraansaxofoon
Catarina Gomes altsaxofoon
Pedro Silva tenorsaxofoon
Mafalda Oliveira baritonsaxofoon

 

Maat Saxophone Quartet is een Nederlands/Portugees ensemble gevestigd in Amsterdam, dat de meest prestigieuze klassieke muziekprijs in Portugal “Prémio Jovens Músicos” heeft gewonnen (2018). Ook zijn zij winnaars van de 2022 Dutch Classical Talent Award. Sinds hun debuut in 2018 toen nog als studenten aan het Conservatorium van Amsterdam, werkt Maat aan nieuwe muziek en werkt zij samen met componisten. Er zijn meer dan 10 nieuwe stukken voor hen gecomponeerd door componisten als Nuno Lobo, Arnold Marinissen en Kaveh Vares. Maat neemt ook deel aan NSKA – Dutch String Quartet Academy – waarvoor het ensemble onder leiding van Marc Danel het traditionele strijkkwartet repertoire bewerkt.
In april 2020 hebben zij hun eerste CD “Ciudades”. ‘Luister Magazine’ zegt over hun debuut-cd, “we kunnen kort zijn over het spel van Maat: veelbelovend, duivels goed en hemels aanstekelijk in alle stukken.”
In het seizoen 2022/2023 produceerden zij samen met AYA Dans-theatergezelschap en choreograaf Wies Bloemen een voorstelling voor kinderen: WILD 6+ met nieuwe composities van de Iraanse componist Kaveh Vares. Parallel toerde Maat samen met Jeunesse Musik Erleben door Oostenrijk.
In 2023 brengt Maat hun tweede cd “Renascer” uit met de Portugese gitarist António Carlos Costa waarop traditionele Fado- en hedendaagse muziek valt te beluisteren.
Dit seizoen presenteert Maat hun eigen productie “No one is too small” over het thema klimaatverandering. De muziek is volledig in opdracht geschreven en men werkt samen met componist Camiel Jansen, regisseur Hanneke Last en lichtontwerper Wilfred Loopstra.

Maat Saxophone Quartet bestaat uit: Daniel op sopraansaxofoon, Catarina op alt, Pedro op tenor en Mafalda op bariton.

 Programma
Alejandro Erlich Oliva (2020)
3 Aires Argentinos
*
Camiel Jansen (2023)
Anger to anguish
*
Luís Tinoco (2023)
Dreaming of the unseen
*
Hugo Correia (2022)
Swingando Saudade
*
Alejandro Erlich Oliva (2022)
Tributo a Carlos Paredes
*
Armandinho
Meditando

Catarina Gomes
Catarina Gomes
Mafalda Oliveira
Mafalda Oliveira
Daniel Ferreira
Daniel Ferreira
Pedro Silva
Pedro Silva