Isabel Favilla & Giulio Quirici

Organisator

Stichting Sint Jorisconcerten
Telefoon
+31 6 3643 4164
Email
info@sintjorisconcerten.nl

Locatie

15:00
Sint Joriskerk Bredevoort
Seizoen
QR Code

Datum

zondag 12 maart

Categorie

2022-2023

Isabel Favilla & Giulio Quirici

Concert in de Sint Joriskerk Bredevoort
12 maart 2023

Isabel Favilla & Giulio Quirici
Isabel Favilla blokfluit
Giulio Quirici luit

Meer over Isabel Favilla & Giulio Quirici
Isabel Favilla

Isabel Favilla
Isabel Favilla

Isabel Favilla trad op in Europa en Zuid-Amerika met ensembles als Les Muffatti, Vox Luminis, BachPlus, Apotheosis en New Collegium. Ze trad op onder leiding van onder andere Enrico Onofri, Alan Curtis, Mike Fentross, Peter van Heyghen, Marcel Ponseele, Ryo Terakado en nam op voor de labels Deutsche Grammophon, Etcetera, ORF, Brilliant en Ramée. Isabel is ook mede-oprichter van ensemble Radio Antiqua, jury- en

publieksprijswinnaars van het Goettingen Haendel Festival concours en Van Wassenaer Concours op het Festival Oude Muziek Utrecht. Radio Antiqua heeft twee cd’s uitgebracht die beide warm werden onthaald door de internationale pers. Dieupart’s Six Sonates for Flute and Bass is haar eerste ‘solo’-album en een opname in wereldpremière.
Isabel behaalde bachelor- en masterdiploma’s blokfluit en historische fagotten aan de Koninklijke Conservatoria van Brussel en Den Haag waar ze studeerde bij Bart Coen (blokfluit), Donna Agrell en Wouter Verschuren (fagot en dulciaan).

Giulio Quirici
Giulio Quirici

Giulio Quirici is een gitarist en componist uit Vicenza, Italië. Hij werkte als theorbespeler samen met de wereldklasse op het gebied van kamer- en orkestmuziek (Rotterdam Philharmonic, Amsterdam Concertgebouw Camerata, Il Pomo d’Oro, Musica eterna, Vox Luminis, enz.) en treedt op bij opnames voor o.a. Sony Classical, Deutsche Harmonia Mundi en Warner Classics. Als bandleider ontving Giulio ‘5 Diapasons’ voor zijn

moderne première-opname van Jean Baptiste Morins Cantates Françoises (Records, 2018). Momenteel werkt hij samen met het ensemble Capella Cracoviensis als gastleider. Met Radio Antiqua won hij jury- en publieksprijzen op het Göttingen Händel Concours en het Van Wassenaer Concours.
Aanvankelijk autodidact, behaalde Quirici zijn masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij jazzgitaar en barokluit studeerde. Als veelzijdige musicus toerde hij door Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië met een breed scala aan line-ups en muziekstijlen.
De door Giulio geschreven solo-gitaarplaten (Day One, 2020 en Passage, 2021) omarmen zowel klassieke als jazz-idiomen en werden geprezen om hun originaliteit door de internationale pers: “We hebben nog nooit zoveel muziek gehoord” – Akustik Gitarre Magazine.