Martje van Damme & Tiemo Wang

Geen evenementen gevonden!

Datum

zondag 12 februari
Verlopen!

Categorie

2022-2023

Martje van Damme & Tiemo Wang

Concert in de Sint Joriskerk Bredevoort
12 februari 2023

Martje van Damme & Tiemo Wang
Martje van Damme piano
Tiemo Wang bariton

www.martjevandamme.com

Meer over Martje van Damme & Tiemo Wang
Tekst volgt

Martje van Damme
Martje van Damme

Martje van Damme is een klassieke pianiste die zoekt naar originele concertprogramma’s en pianorepertoire waarin ze iets te zeggen heeft. Zo werd ze geroemd om haar interpretatie van “El amor y la muerte” van Granados. Ze studeerde aan de Robert Schumann Musikhochschule in Düsseldorf bij Paolo Giacometti en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij David Kuyken.

Ze treedt regelmatig op in Nederland als solist en speelde o.a. in Zutphen in “Dat Bolwerck”, het Concertgemaal en studio H67 in Amsterdam. Daarnaast werkt ze met diverse zangers en koren samen waaronder het Oost Nederlands Kamerkoor o.l.v. Rob Vermeulen. Kamermuziek speelt een belangrijke rol in haar leven. Zo maakt ze sinds 2018 deel uit van het Artist Pianoduo samen met de Spaanse pianiste Inés Costales en speelt ze sinds 2019 in een Liedduo met de Nederlandse bariton Tiemo Wang.

Ze volgde diverse masterclasses bij pianisten waaronder Martyn van den Hoek, Andreas Woyke, Dmitri Paperno, Klára Wurtz en Helen Krizos. Vanaf haar 14e volgde ze lessen bij Henk Ekkel aan de Academie voor Muzikaal Talent, Utrecht.
In 2011 werd ze aangenomen aan de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf waar ze in 2016 cum laude afstudeerde. Ook studeerde ze daar liedbegeleiding bij Hans Eijsackers en ontstond haar passie in het begeleiden van zangers. Daarnaast won ze twee keer een derde prijs tijdens het Schmolz und Bickenbach kamermuziekconcours met de Italiaanse mezzo-sopraan Eva Marti. Ze vervolgde haar Master aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag in 2016.

“Als ik piano speel ervaar ik een verbondenheid tussen mij, het publiek en de muziek op het diepste niveau en kan ik mezelf in alle facetten uitdrukken”

Momenteel werkt ze aan een nieuwe CD met werken van Liszt en Scriabin en zal ze deze uitbrengen in juni 2023. Daarnaast zal ze met de Spaanse pianiste Inés Costales het kamerkoor Musica Vocale begeleiden met o.a. de Psalmensymfonie van Stravinsky in November.

Tiemo Wang
Tiemo Wang

Tiemo Wang begon zijn muzikale loopbaan als violist. Hij werkte bij verschillende ensembles zoals Het Gelders Orkest en de orkesten van de omroep. Hij volgende zanglessen bij José Scholte, Joost van der Linden en Frans Fiselier, en wordt momenteel gecoacht door Henny Diemer.
Tiemo zong rollen als Mr. Gobineau in The Medium en Ben in The Telephone; Uberto in La serva padrona en Aeneas/Sailor in Dido and Aeneas.

Bij de Nationale Reisopera zong hij William in Robinson Crusoë van Jacques Offenbach in een regie van Marcel Sijm. Sinds 2007 is Tiemo verbonden aan VocaalLAB Nederland, waar hij onder meer meewerkte aan Séraphin van Wolfgang Rihm, met het DoelenEnsemble in een regie van Neil Wallace. Tijdens het Holland Festival 2009 zong hij in Passion van Pascal Dusapin in een regie van Pierre Audi. In 2009 soleerde hij in Cadenza van Bob Zimmerman met de Radio Kamer Filharmonie onder leiding van Micha Hamel. Hij speelde de rol van proletariër in A Dog’s Heart bij De Nederlandse Opera, een nieuwe opera van Alexander Raskatov.
Afgelopen seizoen zong Tiemo onder meer in Die Soldaten van Bernd Alois Zimmerman bij De Nederlandse Opera, en vertolkte hij Kassandra in Oresteia van Xenakis, in een productie van Muziektheater Transparant, Asko|Schönberg en VocaalLAB Nederland. Voorts was hij te horen in het Holland festival in de voorstelling Utopia 47 met het Belgische gezelschap Blindman.