Ekaterina Levental

Geen evenementen gevonden!

Datum

vrijdag 15 december
Verlopen!

Tijdstip

20:00

Ekaterina Levental

Concert in de Sint Joriskerk Bredevoort
Vrijdag 15 december 2023
Aanvang concert: 20.00 uur

Ekaterina Levental zang en harp

Een verhaal over afwijzing, verlies, veerkracht en hoop, gezien door de ogen van een tiener. Geïllustreerd met prachtige muziek.
De Weg is een bijzonder en toch ook zeer herkenbaar verhaal.
“Ik ben zó niets op deze aarde … ”
In deze persoonlijke muziektheatervoorstelling neemt zangeres en harpiste Ekaterina Levental het publiek mee op de weg die zij als tiener aflegde. Die weg, door verschillende landen, begon in Tasjkent toen zij en haar familie na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie niet in Oezbekistan konden blijven door oplaaiend antisemitisme.
Ekaterina speelt harp, zingt, danst en vertelt over haar afkomst en hoe die van de ene op de andere dag bepalend werd in het alledaagse leven. En hoe ze daarna haar weg zocht naar het sprookje, zoals ze dat kende uit het theater. Gedreven door een onuitputtelijke veerkracht, en hoop.

Meer over Duo Chelys Sonora
Duo Chelys Sonora probeert de kamermuziek uit de 18e eeuw opnieuw te ontdekken en tot uitvoering te brengen. Het duo weerspiegelt het natuurlijke gevoel van intimiteit en gratie dat te vinden is in barok- en galantmuziek met het delicate geluid van de fluit en de subtiele klank van de luit.
Ekaterina Levental
Ekaterina Levental

Ekaterina Levental studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en harp aan de Conservatoria van Enschede, Detmold (DE) en Rotterdam. Ze werkt als performer met diverse theater-, opera- en dansgezelschappen, in binnen- en buitenland. Daarnaast maakt ze deel uit van Duo Bilitis, dat diverse internationale prijzen won.