Edenwood Duo

Geen evenementen gevonden!

Datum

zondag 8 januari
Verlopen!

Categorie

2022-2023

Edenwood Duo

Concert in de Sint Joriskerk Bredevoort
8 januari 2023

Catherine Struys gitaar
Wouter Vercruysse cello

https://www.edenwoodduo.com/

 

Lees meer over het Edenwood Duo
Catherine Struys en Wouter Vercruysse: twee gepassioneerde musici die nieuwe paden betreden langs een repertoire waarvan we zelfs niet eens wisten dat het bestond. Een lovenswaardig initiatief van twee geïnspireerde muzikanten die kunnen beroepen op een solide techniek en zich uitdrukken met een poëtische zeggingskracht.” Laurent Graulus (Musiq’3 – december 2017)
In 2016 besloten gitariste Catherine Struys en cellist Wouter Vercruysse om ook op scene een duo te vormen. Van bij de start spitsten ze zich toe op het verkennen van het originele repertoire voor cello en gitaar. Het Edenwood Duo werd gecoacht door Sophie Hallynck en Guy Danel. In 2017 werd het duo laureaat in het Concours International Léopold Bellan te Parijs en de ‘revelatie’ op het Internationale Muziekfestival Cap Ferret in Frankrijk.
Edenwood Duo is een graag gehoord ensemble op diverse podia in binnen – en buitenland. Zo brachten ze concerten voor onder meer de Bijloke Gent, het Paleis voor Schone Kunsten Charleroi, 30CC Leuven, Arsonic Mons, De Zeeuwse Concertzaal Middelburg, Chambre à Part Rijsel, de Royal Academy Londen, Cap Ferret Music Festival en Festival Millesources, Frankrijk.
Het duo werkte mee aan de albums The GCM Project (2017 A Croch’Note Production) en Cloud and Mirrors (2019 Et’Cetera Records). Another Place is de eerste full-cd (2018 A Croch’Note Production) en in 2022 bracht Et’Cetera Records hun 2de album uit, Light Blue.

Voor meer informatie kunt u terecht op   www.edenwoodduo.com

Programma: Light Blue
Episodics I, II & III (2021) Nathan Kolosko
(1975 Verenigde Staten)
Tombeau pour Ton de Leeuw (wereldpremière versie voor cello en gitaar 2022) Daan Manneke
(1939 Nederland)
Letters on the table & Omar (2017) Giorgio Mirto (1972 Italië)
Strings of Silence (2012) Asgeir Aarøen
Rêve heureux,
Rêve mélancolique,
Rêve exalté (2019)
Mathias Duplessy
(1975 Frankrijk)
   
   
Catherine Struys
Catherina Struys

behaalde de meestergraad voor gitaar aan de IMEP te Namen bij Maria- Nieves Mohino. Voorafgaand behaalde ze een 1ste prijs aan het Koninklijk Conservatorium van Luik bij Luc Vander Borght. Daarnaast vervolmaakte de gitaritste zich bij Johan Fostier en Yves Storms, evenals bij internationaal bekende artiesten zoals Eduardo Isaac, Oscar Ghiglia, Pablo Márquez, Alvaro Pierri, Hopkinson Smith, Zoran Dukic, Roberto Aussel en Pavel Steidl n.a.v. masterclasses.

Als soliste trad ze op in België, Nederland, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Haar eerste CD, Saudade, is in 2008 verschenen en bevat Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek uit de 20ste eeuw. Intussen verschenen met haar de CD’s Amasia, The GCM Project, Another Place, Cloud&Mirrors & Light Blue. Sinds januari 2014 is Catherine Struys artistieke adviseur bij het festival Kaléidoscope de la Guitare te Rixensart (België).

www.catherinestruys.be

Wouter Vercruysse
Wouter Vercruysse

behaalde het diploma Master of Music met grootste onderscheiding voor cello aan het Koninklijk Conservatorium Gent bij Judith Ermert. Voorafgaand had hij les genoten bij Jan Van Kelst aan het Conservatorium van Kortrijk. Masterclasses cello kreeg hij onder meer van Yo-Yo Ma en kamermuziek van Rainer Schmidt (Hagen Kwartet). Hij won eerste prijzen bij Belfius Classics, de Rotarywedstrijd en werd met het St. George Quintet laureaat van Supernova 2016.

In 2017 behaalde hij een 2de prijs in de ‘Concours International Léopold Bellan’ te Parijs met Edenwood Duo. Als solist en chambrist bracht hij concerten in ’s werelds meest prestigieuze zalen: Carnegie Hall New York, Shanghai Oriental Arts Center, Cité de la Musique Parijs, Muziekgebouw aan ’t IJ Amsterdam en het Paleis voor Schone Kunsten Brussel. Hij trad onder meer op voor het Festival van Vlaanderen, Klarafestival Brussel, Middagconcerten Antwerpen, Festival Midis-Minimes, Grachtenfestival Amsterdam (NL), het Lake District Summer Music Festival (VK) en Tanglewood (VS). In 2015 had Vercruysse de eer om de ceremonie van 200 jaar Slag van Waterloo op te luisteren in het bijzijn van de Belgische federale regering en verscheidene Europese koningshuizen.
www.woutervercruysse.com