Hieronymus Ensemble

Geen evenementen gevonden!

Datum

zondag 14 februari
Verlopen!

Categorie

2020-2021

Hieronymus Ensemble

Concert in de Sint Joriskerk Bredevoort
Dit concert is helaas in verband met de Coronamaatregelen geannuleerd.
14 februari 2021

Lette Vos sopraan
Tobias Peralta countertenor
Pablo Gregorian tenor
Andrew Hopper bas en algehele leiding

Zij begeleiden zich zelf met Viola da Gamba en Barokgitaar
www.hieronymusensemble.com

 

Programma:

Guillaume de Machaut (c. 1300-1377) Douce dame jolie
John Wilbye (1574-1638)
John Farmer (c. 1570-c. 1601)
Adieu, sweet Amaryllis
Fair Phyllis I saw
Thoinot Arbeau (1520-1595)
Josquin des Prez (1455-1521)
Claudin de Sermisy (1490-1562)
Belle qui tiens ma vie
Mille regretz
Tant qui vivrai
Thomas Morley (1557-1603)
John Dowland (1563-1626)
John Dowland
April is in my mistress’ face
Dear, if you change
Come again
John Dunstable (c. 1390-1453)
Adrian Le Roy (c. 1520-1598)
Puisque m’amour
O combien est heureuse
John Bennet (c. 1575-after 1614)
John Dowland
John Dowland
Weep, O mine eyes
Time stands still
Say, love, if ever thou didst find
Lees meer over het Hieronymus Ensemble
Hieronymus Ensemble specialiseert zich in oude, overwegend vocale muziek uit de 15e tot de 17e eeuw.  Het ensemble werd in 2017 opgericht door zangstudenten van het Koninklijk Conservatorium, maar inmiddels bestaat het het uitgebreide ledenbestand uit uitsluitend afgestudeerde zangers
en instrumentalisten van alle grote Conservatoria in Nederland.
Hieronymus gaf concerten binnen bekende concertseries, zoals die van de Pieterskerk in Utrecht en de Kloosterkerk in Den Haag en bij allerlei bijzondere gelegenheden, zoals de “Purcell dag” van het festival Oude Muziek een viering van het 500-jarige bestaan van de grote kerk in Alkmaar en tijdens het festival “Art Stations of the Cross in de Waalse Kerk in Amsterdam.
In 2019 stond Hieronymus in de finale van het Van Wassenaer Concours, waar ze werden geroemd om hun veelzijdigheid, flexibiliteit en lef. Momenteel werkt het ensemble aan een CD met Engelse religieuze koormuziek uit de 15e eeuw.

Voor meer informatie kunt u terecht op   www.hieronymusensemble.com.

Lette Vos
Lette Vos

(sopraan) studeerde in juni 2017 cum laude af aan HKU Utrechts Conservatorium. Haar ruime ervaring als koor- en ensemblezangeres bij o.a. Cappella Amsterdam, De Nationale Opera Talent, NKK NXT en Consensus Vocalis kenmerkt zich vooral door diversiteit en het oprekken van de grenzen van ‘klassiek’. Recent maakte ze deel uit van cd-opnames met PRJCT Amsterdam en Dejongdejongplus. Lette is tevens werkzaam als literair vertaler en vertaaldocent.

Tobias Segura Peralta
Tobias Segura Peralta

begon zijn muzikale vorming als jongenssopraan op de Kathedrale Koorschool Utrecht. Hij vervolgde zijn studie op het Utrechts Conservatorium, waar hij in 2017 cum laude afstudeerde bij Jon Thorsteinsson. Vandaag de dag wordt Tobias gecoacht door Alex Potter en Xenia Meijer.
Afgelopen jaren soleerde hij onder andere in: Saul van G.F. Händel, the Chichester Psalms van

L.Bernstein, de Johannes- en Matthäus-Passion van Bach en zijn Hohe Messe. Ook zong hij de rol van derde knabe in een producitie van Die Zauberflöte (W.A. Mozart) bij Opera Zuid. Naast zijn solistische werk heeft Tobias veel ervaring als ensemblezanger. Hij is als freelancer verbonden aan
het Nederlands Kamerkoor, het koor van De Nationale Opera, De Nederlandse Bachvereniging, Cappella Amsterdam, The Sixteen, Consensus Vocalis, Le Nuove Musiche en Hieronymus Ensemble. Tobias is tevens werkzaam als dirigent en vocal coach.

Pablo Gregorian
Pablo Gregorian

De Armeens-Nederlandse tenor Pablo Gregorian rondde in 2020 zijn bacheloropleiding Zang Oude Muziek af bij het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hoogtepunten van het afgelopen seizoen als solist waren o.a. een Nederlandse tournee van het Apollo Ensemble met Telemanns Brockes-Passion, een geënsceneerde uitvoering van de Johannes-Passion met leden van het Koninklijk Concertgebouworkest in Las Palmas (Gran Canaria) en madrigalen van Monteverdi in een

volledig geënsceneerde theatervoorstelling onder leiding en regie van Michael Chance. Als ensemblezanger heeft hij de afgelopen jaren onder andere deelgenomen aan een project met meerkorige zeventiende eeuwse ensemblemuziek onder leiding van Jos van Veldhoven.Ook maakt hij deel uit van het Hieronymus Ensemble, dat gespecialiseerd is in Engelse renaissancemuziek. Als koorzanger zong hij met Cappella Amsterdam onder andere Dixit Dominus van G.F. Händel. Onder leiding van Ton Koopman zong Pablo Gregorian J.S.Bachs Hohe Messe. Afgelopen seizoen zong hij bij Ribattuta Musica Händel’s Messiah en het Weihnachtsoratorium en Magnificat van J.S. Bach.
Komend seizoen is Pablo Gregorian ripiënist bij de Matthäus-Passion door de Nederlandse Bachvereniging en is hij tenorsolist bij de Johannes-Passion door het Apollo Ensemble

Andrew Hopper
Andrew Hopper

De Britse bas-bariton Andrew Hopper studeerde compositie aan het Birmingham Conservatoire en werkte daarna als freelance koorzanger in het VK. In 2015 verhuisde hij naar Nederland om oude muziekstem te studeren aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, en is momenteel een
masterstudent aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij heeft gewerkt met leraren waaronder Xenia Meijer, Rita Dams, Peter Kooij en Robin Blaze.

Andrew is niet alleen een veelgevraagd solist, maar werkt ook regelmatig als ensemblezanger met groepen als Amsterdam Baroque, het Nederlands Kamerkoor, Cappella Amsterdam en Collegium Vocale Gent. Hij is gespecialiseerd in de uitvoering van oude muziek, met een bijzondere liefde voor de Noord-Europese middeleeuwse en vroege renaissance polyfonie, die hij verkent met zijn eigen groep, Hieronymus Ensemble. Andrew speelt ook een verscheidenheid aan vroege strijkinstrumenten (onder andere viola da gamba, vielle, lira da gamba). Naast zijn muzikale leven studeert Andrew politicologie aan de Universiteit Leiden.