Maaike Peters en Daan van den Hurk

Locatie

15:00
Sint Joriskerk Bredevoort
Seizoen
QR Code

Datum

zondag 10 november

Tijdstip

15:00

Categorie

2019-2020

Maaike Peters en Daan van den Hurk

Concert in de Sint Joriskerk Bredevoort
10 november 2019
Aanvang 15 uur. Kerk open 14:30 uur

Duo Maaike Peters en Daan van den Hurk

Daan van den Hurk piano
Maaike Peters cello
www.daanvandenhurk.nl

Programma:

Gabriel Fauré (1845 – 1924) Berceuse
Claude Debussy (1862 – 1918) Sonate voor cello en piano
– Lent
– Sérénade
– Final
Franz Liszt (1811 – 1886) Elegie
Sergej Prokofiev (1891 – 1953) Sonate voor cello en piano opus 119
– Andante grave
– Moderato
– Allegro ma non troppo
Sergej Rachmaninov (1873 – 1943) Vocalise
Maaike Peters
Maaike Peters

Celliste Maaike Peters kreeg op twaalfjarige leeftijd haar eerste celloles. Ze vervolgde haar lessen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en later aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht bij Lenian Benjamins, Jeroen den Herder en Elias Arizcuren. Hierna studeerde ze aan de Hochschule für Musik in Detmold, bij professor Marcio Carneiro. Haar Master aan de HKU heeft zij in 2010 afgerond bij Ran Varon.

Sindsdien legt ze zich voornamelijk toe op kamermuziek en muziektheater. Ze is celliste van het Gurdjieff Kwartet en remplaceert regelmatig bij Het Gelders Orkest, Het Radio Filharmonisch Orkest en het Noord Nederlands Orkest. Jaarlijks organiseert zij het Huiskamerfestival Utrecht.

Foto Janneke Roelofs

Daan van den Hurk
Daan van den Hurk

Daan van den Hurk (1987) is pianist, componist en filmpianist. Hij studeerde vier maal cum laude af als jazz pianist (BMus in 2010, tijdens welke hij in 2008 de tweede prijs van de Holland Casino Jazz Awards behaalde), klassiek pianist (BMus in 2011 en MMus in 2014) en componist (MMus in 2014) aan Het Utrechts Conservatorium. Tijdens zijn Master-examen soleerde hij zelf tijdens de première van zijn Piano Concerto I.

Hij studeerde onder meer bij Bert van den Brink (van wie hij al snel het predikaat ‘uitzonderlijk’ kreeg), Cor Bakker, Hans Eijsackers, Henry Kelder en Jeroen D’hoe. Hij is uitgegroeid tot een zeer veelzijdig musicus.

Daan speelt concerten door Nederland als solist en in duo’s en ensembles, met werken uit het repertoire, maar juist ook vaak als vertolker van onbekende, nieuwgeschreven en eigen werken. Ook soleerde hij bij verschillende Nederlandse orkesten. Daan organiseert en produceert zijn eigen concertserie Zolderkamertjesklassiek<http://www.zolderkamertjesklassiek.nl/>, waarbij hij elk concert één of meerdere musici uitnodigt om samen een bijzonder programma samen te stellen.

Zijn loopbaan als filmpianist<http://www.daanvandenhurk.nl/silent-film/>, begeleider van films uit het ‘stille tijdperk’, begon bij de masterclass van de Giornate del Cinema Muto, waarna hij jaarlijks als filmbegeleider terugkeerde en waar hij inmiddels zelf masterclasses filmbegeleiden geeft. Naast de Giornate (Pordenone Silent Film Festival) speelt hij op festivals door heel Europa en daarbuiten, o.m. op Bristol Slapstick Festival, Loud Silents, Finland, Locarno Film Festival – Zwitserland, Cinema Museum, Londen, Il Cinema Ritrovato, Italië en het EYE Filmmuseum en werkte hij o.m. samen met Chaplin-biograaf David Robinson. Daan is directeur en oprichter van het Nederlands Silent Film Festival, een jaarlijks festival dat plaatsvindt in Pand P en Parktheater Eindhoven.