Euregio Strijkkwintet

Geen evenementen gevonden!

Datum

zondag 10 maart
Verlopen!

Tijdstip

15:00

Euregio Strijkkwintet

Concert in de Sint Joriskerk Bredevoort
10 maart 2024
Aanvang 15 uur. Kerk open 14:30 uur

Euregio Strijkkwintet

Susanne Broekhuijsen viool
Joan Dillon viool
Miriam van Dixhoorn altviool
Gesa Hangen cello
Benno Rickert cello

De musici van het Euregio Strijkkwintet hebben elkaar gevonden in hun gemeenschappelijke liefde voor de kamermuziek. Opgericht in 2010, is dit ensemble uitgegroeid tot een kamermuziek ensemble dat optreedt in diverse formaties, o.a. als strijkkwintet met twee altviolen, strijksextet, pianokwintet en klarinetkwintet. In 2017 speelde het kwartet in het woonhuis van Robert Schumann in Leipzig.De leden van dit ensemble wonen in en rond de Achterhoek.

Programma

Caroline Shaw (1982- ) Entr’acte
Franz Schubert
( 1797-1828 )
Strijkkwintet in C, opus 163 , 1828
Allegro ma non troppo
Adagio
Scherzo Presto- Trio Andante Sostenuto
Allegretto
Lees meer over het Ensemble Ongestreken
Susanne Broekhuijsen
Susanne Broekhuijsen

Susanne Broekhuijsen, eerste viool, studeerde bij Ilja Grubert en remplaceerde in de meeste Nederlandse orkesten. Ook trad zij op als soliste in concerten van Beethoven, Mendelssohn en Korngold.

Joan Dillon
Joan Dillon

Joan Dillon, eerste viool. Zij haalde haar Bachelor of Music aan de Brandon University, Canada, waarna zij naar Nederland vertrok en 42 jaar als tweede concertmeester verbonden was aan het Orkest van het Oosten ( het huidige Phion ). Zij is vaste gast bij het kamermuziekfestival van Calgary.

Miriam van Dixhoorn
Miriam van Dixhoorn

Miriam van Dixhoorn, altviool, studeerde bij Serge Collot in Parijs. Daarna was zij gedurende 10 jaar verbonden aan het Rotterdams Philharmonisch orkest. Haar interesse gaat uit naar diverse muzikale genres, waaronder het Franse chanson, Gipsy jazz en Klezmer.

Gesa Hangen
Gesa Hangen

Gesa Hangen, tweede cello, is naast het Euregio Ensemble ook lid van het Indigo Strijkkwartet. Zij is breed muzikaal actief. Naast klassiek speelt zij ook jazzimprovisaties, filmmuziek, traditionele Chinese muziek en maakte zij deel uit van de Heavy Metal band Therion.

Benno Rickert
Benno Rickert

Benno Rickert, eerste cello.  Studeerde cello in Keulen en orkestdirectie in Trossingen. Hij speelt regelmatig in concertregistraties voor de WDR en de BR en is docent en plaatsvervangend directeur van de muziekschool van Borken.