Apollo Ensemble

Geen evenementen gevonden!

Datum

zondag 14 januari
Verlopen!

Tijdstip

15:00

Apollo Ensemble

Concert in de Sint Joriskerk Bredevoort
14 januari 2024
Aanvang 15 uur. Kerk open 14:30 uur

Apollo Ensemble
Marion Boshuizen clavecimbel
Daphne Oltheten viool
David Rabinovich viool
Thomas Oltheten fagot

Het Apollo Ensemble speelt op historische instrumenten sublieme muziek uit de periode 1600 – 1850, van barok tot vroegromantiek. Ze streven ernaar om de schoonheid van deze muziek over te brengen op een zo breed mogelijk publiek. Het ensemble, bestaande uit professionele musici die op topniveau actief zijn, brengt de schoonheid van deze muziek over op een zo breed mogelijk publiek.
Zo maar een greep uit hun veelzijdige programma:
Naar concerten gaan, naar muziek luisteren, je moet er langzaam aan wennen en mee vertrouwd raken. Tegenwoordig zijn er kindervoorstellingen en als Apollo Ensemble hebben we daar veel aan meegewerkt. Wat ons opviel, was dat de nadruk vaak kwam te liggen op het verhaal eromheen, en niet op het luisteren naar muziek. We hebben daarom iets anders bedacht: Quality Time Concerten. Het gevoel dat muziek ertoe doet en dat het iets bijzonders is om ernaar te mogen luisteren: dat is wat een Quality Time Concert het jonge publiek wil meegeven.

Marion Boshuizen
Marion Boshuizen

Marion Boshuizen Clavecimbel, orgel, fortepiano en operationeel directeur.
“Als je een ensemble opricht en 25 jaar lang de organisatie op je neemt, ken je natuurlijk alle ins en outs. Hoe meer ik betrokken ben, des te leuker het is.

Het dagelijks overleg met Thomas en David, de contacten die je opbouwt met collega’s, concertorganisaties, met de pers, maar vooral ook met het publiek: ‘Apollo’ is een vast onderdeel van mijn dagelijks leven. Ik ben trots op ons ensemble dat steeds een eigen sterke eigen koers vaart, soms dwars tegen alles in. De muziek komt vóór alles en dat merkt iedereen die met ons werkt. Ik stap nu anders het podium op dan 25 jaar geleden, opener, en ik neem meer risico’s. Me voor meer dan honderd procent geven, dat is wat ik met het Apollo Ensemble doe.”

Daphne Oltheten
Daphne Oltheten

Daphne Oltheten viool
“Ik vind het altijd leuk om in het Apollo Ensemble te spelen. De groep bestaat uit speciale en vriendelijke musici. David Rabinovich weet de repetities en concerten spannend te houden, doordat hij de muziek altijd vanuit een nieuw oogpunt bekijkt.

Je weet nooit precies wat er gaat komen. Dit zorgt ervoor dat de groep altijd scherp blijft en zich blijft ontwikkelen. Wat bovendien uniek is en vooral heel prettig voelt, is dat binnen de groep iedereen ertoe doet. Ook al zijn we samen een geheel, er is genoeg plaats voor individuele karakters en ideeën.” karakters en ideeën.”

David Rabinovich
David Rabinovich

David Rabinovich violist en artistiek directeur.
“Inmiddels werk ik zestien jaar met het Apollo Ensemble. Hoe dat voelt? Alsof ik in dienst ben bij de Ridderorde van de Heilige Kunst die Muziek heet. Het is altijd weer een voorrecht deze zoektocht te ondernemen met geweldige musici en vrienden. De combinatie van vriendschap en professionaliteit maakt de samenwerking zo waardevol.

In deze zestien jaar heb ik ongelofelijk veel geleerd en iedere dag leer ik bij. Door ervaring, maar vooral leer ik van mijn collega’s. Na je studie begint het eigenlijk pas echt. Je krijgt natuurlijk ervaring in het leiden van repetities, maar het gaat mij vooral om het leren over muziek.”

Thomas Oltheten
Thomas Oltheten

Thomas Oltheten fagot en zakelijk directeur.
“Mijn uitdaging, mijn ontwikkeling, mijn zorg. Vrienden, collega’s, 24 uur per dag. Maar vooral die fantastische momenten van puur muziek. Dát is voor mij het Apollo Ensemble. Samen met Marion heb ik het in 1992 opgericht. Nu is het uitgegroeid tot een volwassen ensemble waar verschillende werelden en generaties samenkomen om muziek te maken.

Elke keer is het bijzonder om een onderdeel te zijn van ons ensemble. Als continuospeler, als lid van de blazersgroep, als solist maar ook als luisteraar bij een programma zonder fagot voel ik mij een onderdeel van onze gezamenlijke passie en filosofie.”