Dostojevski Kwartet

©Tess.Photography
Geen evenementen gevonden!

Datum

zondag 14 oktober
Verlopen!

Tijdstip

15:00

Categorie

2018-2019

Dostojevski Kwartet

Concert in de Sint Joriskerk Bredevoort
14 oktober 2018
Aanvang 15 uur. Kerk open 14:30 uur

Dostojevski Kwartet www.dostojevskikwartet.nl

Charlotte Basalo Vazquez viool
Julia Kleinsmann viool
Lisa Eggen altviool
Emma Kroon cello

Programma
Strijkkwartet Opus 18 nr. 2 in G (1799)
–  Allegro
–  Adagio cantabile – Allegro
–  Scherzo: Allegro
–  Allegro molto, quasi presto
Ludwig van Beethoven
Strijkkwartet in F (1902)
–  Allegro moderato – très doux
–  Assez vif – très rythmé
–  Très lent
–  Vif et agité
Maurice Ravel
Lees meer over het Dostojevski Kwartet
Het Dostojevski Kwartet werd in oktober 2014 opgericht. De jonge musici Charlotte Basalo Vazquez, Julia Kleinsmann (viool), Lisa Eggen (altviool) en Emma Kroon (cello) hebben elkaar op het conservatorium leren kennen. Zij studeren allen aan het Conservatorium van Amsterdam. Het strijkkwartet ontving lessen van o.a. Dmitri Ferschtman, Eberhard Feltz, Luc-Marie Aguera en Marc Danel (primarius van het Danel Quartet). Vanaf najaar 2016 studeren zij aan de Nederlandse Strijkkwartetacademie in het traject voor conservatoriumstudenten. Ook volgen zij in seizoen 2017-2018 voor de tweede maal het coachingstraject van het Danel Quartet opgezet in samenwerking met Tivoli-Vredenburg.

In de korte tijd dat ze samen zijn, speelden ze meerdere malen in het Muziekgebouw aan het IJ en als onderdeel van verschillende kamermuziekseries in heel Nederland. Ook werkten ze samen met het Dudok Kwartet en altvioliste Francien Schatborn. Verder waren ze te gast bij AmsterdamFM, Opium op Radio 4 en Podium Witteman.

Naast hun passie voor kamermuziek hebben de jonge musici van het Dostojevski Kwartet ook individueel vele masterclasses en cursussen gevolgd. Ook deden zij met veel succes mee aan concoursen. Zo zijn de leden allen afzonderlijk prijswinnaars van het toonaangevende Prinses Christina Concours.

Lisa, Julia en Emma spelen alle drie op een instrument ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Charlotte Basalo Vazquez
Charlotte Basalo Vazquez

Charlotte Basalo Vázquez (1995) begon op vijfjarige leeftijd met vioollessen. Op elfjarige leeftijd vervolgde zij haar lessen bij Aimée Broeders aan het ArtEZ Conservatorium te Arnhem in de jongtalentenklas. In 2017 heeft ze haar bachelor diploma gehaald aan het conservatorium van Amsterdam bij Peter Brunt en ze vervolgd momenteel haar master bij Vera Beths

Masterclasses heeft zij gevolgd bij Emmy Verhey, Julia Dinnerstein, Saskia Viersen, Liviu Prunaru,
Ilya Grubert, Marc Danel, Sarah Kapustin, David Peralta en Veselina Manikova.

Charlotte heeft meerdere malen prijzen behaald in de regionale finale van het Prinses Christina Concours. Tijdens het Peter de Grote festival ontving ze voor haar deelname een honory award. Verder speelde ze op festivals als Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht, het Stiftfestival, het Orlando Festival en de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam.

Charlotte heeft op jonge leeftijd al regelmatig in verschillende jeugdorkest gespeeld, zoals Symfonia Jong Twente, JeugdOrkestNederland en het NationaalJeugdOrkest.
In het seizoen 2017-2018 is zij academiste bij het Nederlands Philharmonsich Orkest. Ook heeft ze ervaring kunnen opdoen bij het Nederlands Kamerorkest en Amsterdam Sinfonietta.

Als soliste heeft ze gespeeld met Symfonia Jong Twente en het BetuwsSymfonieOrkest.
Met veel plezier speelt Charlotte al jaren kamermuziek, voornamelijk piano trio maar ook in verschillende bezettingen tijdens kamermuziek cursussen, op het conservatorium en voor het Prinses Christina Concours.
Tegenwoordig is ze primarius van het Dostojevski kwartet. Ze zijn verbonden aan de Nederlandse StrijkKwartetacademie, waardoor ze al vele masterclasses hebben gevolgd bij o.a. Quator Danel, Luc-Marie Aguera, Richard Ireland, Stefan Metz en Eberhard Feltz.
Verder waren zij te gast bij Opium op Radio 4, Podium Witteman en hebben samen gewerkt met het DoelenKwartet, Dudok Kwartet en altvioliste Francien Schatborn.

Charlotte bespeelt een Max Möller viool en een Hill stok.

Julia Kleinsmann
Julia Kleinsmann

Julia Kleinsmann (1995) begon op zesjarige leeftijd met vioolspelen aan de muziekschool in Deventer. In 2008 vervolgde zij haar studie bij Sylvia van der Grinten aan de Jong Talentenklas en van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. In 2013 wordt Julia aangenomen aan het Conservatorium van Amsterdam waar zij bij Kees Koelmans studeert

Momenteel zit zij in het derde jaar van de Bacheloropleiding. Sinds 2016 volgt Julia ook lessen in barokviool bij Sayuri Yamagata en Shunske Sato.

Van jongs af aan speelt Julia al samen. Zij speelde in vele orkesten waaronder het Britten Jeugd Strijkorkest en het JeugdOrkest Nederland. Verder reikende orkestervaring heeft zij opgedaan bij het Nationaal JeugdOrkest en onlangs bij de Nieuwe Philharmonie Utrecht. Naast het spelen in orkesten speelt Julia ook regelmatig kamermuziek in wisselende bezettingen. Momenteel maakt zij als tweede violist onderdeel uit van het Dostojevski Kwartet. Dit strijkkwartet, bestaande uit vier jonge musici, is sterk in ontwikkeling en start dit najaar aan de Nederlandse StrijkKwartet Academie.

Julia ontving prijzen op het Prinses Christina Concours en het Concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland. Zij nam deel aan zomercursussen en festivals zoals het Peter de Grote Festival en Académie Internationale d’Eté de Nice. Masterclasses ontving Julia van o.a. Moshe Hammer, Jacobien Rozenmond, Sarah Kapustin, Marc Danel, Peter Brunt, Vera Beths, Johannes Leertouwer en Emmy Verheij.

Julia speelt op een viool van Erhard Uebel en een stok van Andreas Grutter. Beide ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Lisa Eggen
Lisa Eggen

Lisa Eggen (1994) is al vanaf jonge leeftijd actief als veelzijdig altvioliste. Met veel plezier geeft ze solorecitals, kamermuziekconcerten en speelt ze mee in orkesten. Op dit moment studeert Lisa aan het conservatorium van Amsterdam bij Nobuko Imai. Haar bacheloropleiding volgde ze bij Francien Schatborn

Eerder kreeg ze zowel privéles als les aan de vooropleiding van het conservatorium van Rotterdam, Codarts, bij Karin Dolman. Masterclasses volgde ze onder andere bij Tabea Zimmermann, Jürgen Kussmaul en Lawrence Power.

Lisa nam succesvol deel aan concoursen in Nederland. Ze won onder meer de hoofdprijs van de Maassluise Muziekweek, een eervolle vermelding tijdens de nationale finale van het Prinses Christina Concours, een 1e prijs bij het Nationaal Concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland en de Labberté-Hoedemaker Prijs van het Peter de Grote Festival. Februari 2015 was ze prijswinnaar bij het Nationaal Altvioolconcours. Ook won ze dat jaar een plek in het project “In de ban van het strijkkwintet” waarbij ze heeft samengewerkt met violiste Liza Ferschtman.

In 2014 soleerde ze met de Orchest-Vereeniging Dordrecht in Nederland en Duitsland. Ook was ze meerdere malen te horen op Radio 4, onder andere vanuit de Spiegelzaal van het Concertgebouw in Amsterdam en in het radioprogramma Opium.

Lisa is altvioliste in het ambitieuze Dostojevski Kwartet, waarmee ze op dit moment aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie studeert in het traject voor conservatoriumstudenten. In het voorjaar van 2013 maakte Lisa, namens het Prinses Christina Concours, samen met Elvire Beekhuizen (sopraan) en Sebastiaan van Bavel (piano) een kamermuziektournee door de Verenigde Staten en Canada voor de Netherland-America Foundation. Daarnaast gaf ze kamermuziekconcerten met vooraanstaande musici als Emmy Verhey en het DoelenKwartet.

Orkestervaring deed Lisa op in het Concerto Grosso Ensemble, Nederlands Strijkersgilde, JeugdOrkest Nederland en European Union Youth Orchestra. Met deze orkesten reisde ze over de hele wereld, onder andere naar Abu Dhabi met het EUYO. Momenteel remplaceert ze regelmatig in beroepsorkesten en ensembles, waaronder het Noord Nederlands Orkest en Asko|Schönberg.

Lisa speelt op een instrument van Jan van der Elst, ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Emma Kroon
Emma Kroon

Emma Kroon (1994) begon met cellolessen toen ze 4 jaar was. Vier jaar later werd ze aangenomen bij de Jong Talentafdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze studeerde bij Monique Bartels. Van 2007 tot 2012 studeerde ze bij dezelfde docente aan de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam

Hier behaalde zij in mei 2016 haar bachelorsdiploma met een 9,5 na vier jaar studeren bij Maarten Mostert. Vanaf september 2016 vervolgt zij haar studie in de masteropleiding bij Dmitri Ferschtman. Emma vormt een duo met pianist Lucas van der Vegt en is de celliste van het Dostojevski kwartet. Ook is ze sinds 2016 lid van het Schleswig-Holstein Festivalorkest.

Sinds 2005 heeft Emma meerdere prijzen gewonnen tijdens het Nationaal Concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland en het Prinses Christina Concours. Tijdens het Nationaal Celloconcours 2014 bereikte ze de halve finale en kreeg ze de mogelijkheid een masterclass te volgen bij prof. Laurence Lesser. Dit leidde tot een uitnodiging voor de Orford Academy 2015 in Canada, waar Emma lessen volgde bij prof. Lesser en concerten speelde tijdens het festival.

In de zomer van 2014 was Emma soliste tijdens de tournee van Symfonieorkest Haerlem in Salzburg en Wenen. Hierna volgden meerdere concerten in Nederland als solist. Emma was eerste cellist bij het strijkorkest de Fancy Fiddlers o.l.v. Coosje Wijzenbeek. Sinds ze lid werd in 2004, trad ze in verschillende formaties, ook als soliste, op in heel Nederland en ook in Frankrijk, Zwitserland en Duitsland. Ze speelde verder op festivals als het Grachtenfestival Amsterdam, Internationaal Kamermuziekfestiva Utrecht, het Zwitserse festival ‘Next Generation’ en de Cellobiënnale Amsterdam. Dankzij het ‘Global Leadership program’ van de Musikakademie Liechtenstein speelde Emma verschillende concerten in en rondom Washington D.C. in maart 2016. Hierop werd ze uitgenodigd om deel uit te maken van het New Orchestra of Washington in september 2016.

Emma volgde masterclasses bij o.a. Richard Aaron, Anner Bijlsma, Malcolm Bilson, Dimitri Ferschtman, Laurence Lesser, Jérôme Pernóo and Pieter Wispelwey. De Van de Ende Foundation ondersteunde haar hierbij in 2011 en 2013 d.m.v. een studiebeurs. In 2015 maakte het Niemeijer fonds en Arsdonandi het mogelijk om aan de Orford Academy te kunnen studeren. Ze speelt op een cello (Johannes Bernardus Cuypers, Den Haag-1810) haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Naast haar activiteiten als uitvoerend musicus geeft Emma met veel plezier celloles en werkt ze als productieassistent bij de Cello Biënnale Amsterdam.