Elske te Lindert en Jaap Eilander

Geen evenementen gevonden!

Datum

zondag 8 maart
Verlopen!

Tijdstip

15:00

Categorie

2019-2020

Elske te Lindert en Jaap Eilander

Concert in de Sint Joriskerk Bredevoort
8 maart 2020
Aanvang 15 uur. Kerk open 14:30 uur

Elske te Lindert en Jaap Eilander

Elske te Lindert sopraan
Jaap Eilander piano
www.elsketelindert.nl www.jaapeilander.nl

Lees over het programma
Een Schubertiade met liederen van Franz Schubert, Ludwig van Beethoven, Robert Schumann en Johannes Brahms

Schubertiades – tijdens Schubert’s leven ontstonden ze en tot op de dag van vandaag worden ze gehouden, door professionals en amateurs, niet per se alleen met liederen van Schubert maar meer algemeen liederen uit de romantiek.

Programma
Franz Schubert (1797-1828) An die Musik
Ludwig van Beethoven (1770-1827) Mailied
Franz Schubert Frühlingstraum
Robert Schumann (1773-1826) Frühlingsbotschaft
Erstes Grün
Frühlinggruss
Franz Schubert Impromptu
Franz Schubert Frühlingsglaube
Frühlingssehnsucht
Johannes Brahms (1833-1897) Der Frühling
Ludwig van Beethoven Ich liebe dich
Franz Schubert Ständchen
Lachen und Weinen
Gretchen am Spinrade
Ludwig van Beethoven Adagio Cantabile uit Sonate Pathetique
Johannes Brahms Alte liebe
Von ewiger Liebe
Ludwig van Beethoven An die ferne Geliebte deel 6
Elske te Lindert
Elske te Lindert

Elske te Lindert (1980, sopraan en organist) studeerde orgel bij Gijs van Schoonhoven en Cor Ardesch en zang bij Maarten Koningsberger.
Ze laat zich nog altijd coachen door Cor Ardesch. Als solist of begeleider is zij regelmatig te horen in binnen- en buitenland. Ze maakte verschillende opnames voor de Nederlandse Bachvereniging, voor hun website allofbach.com.
Als zangeres heeft ze een brede concertpraktijk.

Ze volgde masterclasses bij onder ande-re Margreet Honig en Paul Triepels en heeft momenteel les van Johannette Zomer. Ze trad al op als solist bij verschillende grote orkesten, waaronder Het Orkest van het Oos-ten, het Sint Petersburg Kamerorkest en Philharmonie Zuidnederland. Als sopraan maakt ze deel uit van het ensemble Il Canto di Rame. (www.ilcantodirame.eu)
Als sopraan werkt ze regelmatig voor Consensus Vocalis en voor de Nederlandse Reis-opera. Ook maakt ze theater.
Elske is cantor-organist in de Catharinakerk te Doetinchem en cantor in Dinxperlo. Ze is dirigent van het Deventer Vocaal Ensemble en van Vrouwenkoor Musica. Sinds 2003 is ze eindverantwoordelijke voor de studiedagen voor Liturgie en Kerkmuziek te Hoeven.
In 2018 is Elske benoemd tot stadsorganist van Doetinchem.
In 2019 is ze begonnen met een tweejarige master koordirectie bij Ludo Claesen aan Conservatorium Maastricht.
www.elsketelindert.nl

Jaap Eilander
Jaap Eilander

Jaap Eilander, winnaar van het Petrof Piano Concours, studeerde in 2009 af op hoofdvak piano aan het ArtEZ-Conservatorium van Enschede. Hiervoor volgde hij pianolessen bij o.a. Herman Riphagen en later bij Geoffrey Madge aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ook volgt hij regelmatig lessen en masterclasses bij bijvoorbeeld Mikhail Markov, Marietta Petkova, Kateriina Liimatainen, Ralph van Raat en Fred Oldenburg.

Jaap Eilander is regelmatig te horen tijdens kamermuziekconcerten en bij het begeleiden van solisten en koren. Ook het solorecital is een belangrijk onderdeel van zijn concertpraktijk. Hij trad op in o.a. het Concertgebouw Amsterdam, Paleis Soestdijk, Kasteel de Vanenburg, Kurhaus Scheveningen en verschillende concertzalen in binnen- en buitenland zoals in Anhalt-Köthen (DL), de plek waar Bach zelf werkzaam is geweest.
Bijzonder was het optreden van Jaap in 2008 tijdens de opening van het Nationaal Muziekkwartier in Enschede waarbij de toenmalige koningin Beatrix aanwezig was en het concert rechtstreeks werd uitgezonden op televisie.
Begin 2012 verscheen zijn eerste solo-cd met werken van Schumann, Chopin, Liszt en Prokofiev getiteld ‘Arabeske’, gevolgd door twee Bach-albums in 2015 en 2020.
Van zijn hand verschenen een aantal Bach bewerkingen voor piano die aftrek vinden in geheel Europa en daarbuiten.
Als pianodocent heeft Jaap Eilander in 2013 een eigen lespraktijk in Deventer opgezet voor kwalitatief hoogstaand piano onderwijs.
www.jaapeilander.nl