Artist Pianoduo

Organisator

Stichting Sint Jorisconcerten
Telefoon
+31 6 3643 4164
Email
info@sintjorisconcerten.nl

Locatie

14:30 en 15:45
Sint Joriskerk
Seizoen
QR Code

Datum

zondag 11 oktober

Categorie

2020-2021

Artist Pianoduo

Concert in de Sint Joriskerk Bredevoort
11 oktober 2020, twee maal drie kwartier
Eerste concert: 14:30 – 15:15, kerk open 14:15 uur
Tweede concert: 15:45 – 16:30, kerk open 15:30

Website: Artist Pianoduo

Martje van Damme piano
Inés Costales piano

Programma
Claude Debussy (1862 – 1918) Le petite suite
I En bateau
II Cortège
III Menuet
IV Ballet
Maurice Ravel (1875 – 1937) Pavane pour une infante défunte
Francis Poulenc (1899 – 1963) Piano sonata for four hands
I Prelude
II Rustique
III Finale
Maurice Ravel (1875 – 1937) Ma mère l’oye
I Pavane de la Belle au bois dormant
II Petit poucet
III Laideronnette, impératrice des pagodes
IV Les entretiens de la Belle et de la Bête
V Le jardin féerique
Emmanuel Chabrier (1841 – 1894) Cortège burlesque
Lees meer over het Artist Pianoduo
Het Artist Pianoduo ontstond in 2018. De Spaanse pianiste Inès Costales en de Nederlandse pianiste Martje van Damme ontmoetten elkaar tijdens de wekelijkse groepslessen van David Kuyken aan het Conservatorium van Amsterdam. Beiden woonachtig in Amsterdam deelden ze het plezier en enthousiasme van het samenspelen.

Sinds 2018 hebben ze op meerdere locaties in Nederland concerten gegeven, waaronder het Herman van Veen centrum in Soest en het Concertgemaal. Ook geven ze regelmatig concerten binnen de Stichting Muziek in Huis. Met een voorliefde voor Frans repertoire willen ze het publiek meenemen en de schoonheid en fijnzinnigheid van dit repertoire laten horen. Op het programma staan werken van onder meer Ravel, Chabrier, Poulenc en Debussy.

Martje van Damme
Martje van Damme

Martje van Damme is een bijzondere pianiste. Met haar grote innerlijke belevingswereld weet ze haar publiek te raken en te boeien.

Eerlijk musiceren en een grote verantwoordelijkheid ten aanzien van de muziek is voor haar kenmerkend. Haar passie voor pianospelen ontdekte ze op negenjarige leeftijd, toen ze haar eerste pianolessen kreeg van Gerda van der Vliet

In 2006 deed ze toelating voor de Academie Muzikaal Talent (AMT) in Utrecht, waar ze tot haar 19e studeerde bij Henk Ekkel. Tijdens haar studie aan de AMT speelde ze concerten door heel Nederland en deed ze veel ervaring op in het spelen van  kamermuziek.

Ze volgde diverse masterclasses bij pianisten waaronder Martyn van den Hoek, Andreas Woyke, Dmitri Paperno, Klára Wurtz en Helen Krizos en soleerde meerdere malen met het Cuypersensemble o.l.v. Jouke van der Leest.

In 2011 werd ze aangenomen aan de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf waar ze studeerde bij Paolo Giacometti. In deze periode studeerde ze ook liedbegeleiding in de liedklas van Hans Eijsackers en won ze twee keer een derde prijs tijdens het Schmolz und Bickenbach kamermuziekconcours. Ze sloot in 2016 haar Bachelor cum laude af en vervolgde haar opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar ze studeerde bij David Kuyken.

Naast solorecitals in binnen- en buitenland treedt ze sinds 2018 regelmatig op met de Spaanse pianiste Inès Costales. Samen vormen ze het Artist pianoduo en geven ze concerten binnen de Stichting Muziek in Huis. Daarnaast speelt ze ook geregeld samen met koren en zangers en concerteerde ze onlangs met het Oost Nederlands Kamerkoor in ‘Ein Deutsches Requiem’ van J. Brahms o.l.v. Rob Vermeulen. Sinds september 2018 speelt Martje op een Grotrian-Steinweg vleugel die ze in bruikleen heeft van het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

Momenteel werkt ze aan een soloprogramma met werken van o.a. Liszt en Scriabin. Op zondag 1 november 2020 zal ze dit programma spelen in Eerbeek in de serie ‘Muziek in de Tuinkamer’ en op vrijdagavond 27 november in ‘datBolwerck’ in Zutphen.

Inés Costales
Inés Costales

Inés Costales (1990, Gijón, Spanje) studeerde cello en klassiek piano aan het conservatorium van Zaragoza in haar geboorteland. Ze vervolgde haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze in 2017 de bachelordiploma’s klassiek piano en muziektheorie behaalde. In 2019 rondde ze aan het CvA de master ‘Music Theory and Performance’ af.

Als docent heeft Inés grote belangstelling voor het verband tussen muziektheorie en uitvoering. Als gastdocent gaf ze eerder al solfège, harmonie en analyse en kamermuziekcoaching aan het Conservatorium van Amsterdam. Ook was ze in het seizoen 2018-2019 correpetitor en docent Musicianship aan de Chera musical-zomercursus in Valencia.