Blokfluitkwartet Brisk

Geen evenementen gevonden!

Datum

zondag 12 januari
Verlopen!

Tijdstip

15:00

Categorie

2019-2020

Blokfluitkwartet Brisk

Concert in de Sint Joriskerk Bredevoort
12 januari 2020
Aanvang 15 uur. Kerk open 14:30 uur

Blokfluitkwartet Brisk
Het Amsterdamse kwartet Brisk is ‘de genadeklap voor het brave imago van de blokfluit’.

Alide Verheij
Marjan Banis
Susanna Borsch
Bert Honig
…bespelen een enorme verzameling blokfluiten…
www.brisk.nl

Programma: Canção, Muziek van het Iberisch schiereiland

Om u een indruk te geven van dit concert: klik https://www.youtube.com/watch?v=bNsuGdTbnBk

Meer/minder over BRISK
BRISK betekent levendig en wakker. “De genadeklap voor het imago van braafheid van de blokfluit”, schreef een recensent ooit over BRISK. De pers prees de klankschoonheid, het muzikantesk plezier en de schijnbaar moeiteloze technische precisie van het kwartet. Variatie in stijl en sfeer, virtuositeit en luchtigheid zijn de ingrediënten voor een concert van BRISK. Het ensemble omringt zich altijd met een enorme verzameling blokfluiten. Sinds de oprichting in 1986 gaf BRISK talloze concerten op podia en festivals van naam in vele Europese landen, Bolivia, Canada en de VS. BRISK maakte radio- en tv-opnamen in Nederland en in het buitenland, en is op meer dan tien zeer goed ontvangen cd’s te beluisteren.

Met een gedurfde programmering van oude en hedendaagse muziek verkent het ensemble steeds opnieuw de grenzen van het repertoire. BRISK werkt vaak samen met collega-musici, en met kunstenaars uit andere disciplines zoals acteurs, regisseurs, tekstschrijvers en filmers.

BRISK maakte naam door de levendige vertolkingen van oude muziek, de zoektocht naar onbekend repertoire en de vele bewerkingen die het ensemble maakte in de traditie van het instrument. Het kwartet werkte onder meer samen met Michael Chance, Marcel Beekman, Johannette Zomer, Maarten Koningsberger, het Egidius Kwartet, het Gesualdo Consort, Bernard Winsemius, Leo van Doeselaar, Rainer Zipperling, Mike Fentross en Camerata Trajectina.

Tot de lange lijst van componisten die voor het kwartet schreven, horen Martijn Padding, Mayke Nas, Theo Verbey, Calliope Tsoupaki, Bart Visman, Klaas de Vries, Roderik de Man, Kate Moore en vele anderen.

In BRISK-programma’s met oude muziek klinkt vaak nieuw werk als commentaar of contrast. BRISK geeft regelmatig concerten met specialisten in de hedendaagse muziek zoals pianiste Tomoko Mukaiyama, componist en improvisator Guus Janssen, zangeres Greetje Bijma en slagwerker Ramon Lormans.

Met regisseurs als David Prins, Jetse Batelaan, Marc Krone en Gienke Deuten, en acteurs als Porgy Franssen, Bart Kiene en Hans Thissen maakte het ensemble een aantal zeer succesvolle kindervoorstellingen.

Het kwartet heeft een uitgebreid instrumentarium, dat door intensieve contacten met blokfluitbouwers uit de hele wereld voortdurend in ontwikkeling is. Daarmee kunnen composities uit de renaissance, de barok, de 20e en de 21e eeuw elk in hun eigen stemming en klankkleur worden uitgevoerd.

De vier blokfluitisten van BRISK zijn niet alleen bevlogen musici, maar ook bevlogen docenten. De leden van BRISK gaven samen en ook afzonderlijk van elkaar cursussen en workshops in diverse Europese landen, Canada, de Verenigde Staten en Taiwan. Zij hebben lesgegeven aan diverse conservatoria en muziekscholen in Nederland en Duitsland.

Alide Verheij
Alide Verheij
Marjan Banis
Marjan Banis
Susanna Borsch
Susanna Borsch
Bert Honig
Bert Honig