La Corella

Locatie

15:00
Sint Joriskerk Bredevoort
Seizoen

Datum

10 februari zondag

Tijdstip

15:00

Seizoen

2018-2019

La Corella

Concert in de Sint Joriskerk Bredevoort
10 februari 2019
Aanvang 15 uur. Kerk open 14:30 uur

Femke Huizinga barokviool
Liga Vilmane klavecimbel en/of orgel
Isabel Favilla dulciaan

Programma: Instrumentale Pioniers
Het ontstaan van de sonate

G.B. Fontana Sonata duodecima a due
Fagotto e violino
B. de Selma y Salaverde Fantasia per fagotto solo
Anoniem liedjes en dansen uit ‘t Uitnement Kabinet
G. P. Da Palestrina Vestiva i colli
Diminuties voor sopraan en bas door B. De Selma (1638)
D. Castello Sonata ottava a sopran e fagotto
G.A. Pandolfi Mealli Sonata seconda, La Cesta
G.P. Cima Sonata a 2. Violino e Violo
M. Uccellini Aria sopra la Bergamasca

‘Instrumentale Pioniers’ is een muzikale ontdekkingstocht in de 17e eeuw. Hier vinden we de oorsprong van de instrumentale muziek; een fascinerende tijd met een heel eigen klank, waarin veel geëxperimenteerd en ontdekt werd. Uiteraard zullen we daarover toelichting geven. Nieuwe compositiestijlen, instrumenten en speeltechnieken werden ontwikkeld en uitgevonden. De gehele westerse muziekgeschiedenis staat op de schouders van deze pioniers!

Illustraties dulciaanfamilie en violenfamilie in M. Praetorius: ‘Syntagma Musicum’ 1610

Lees meer over La Corella
Nieuwsgierig en energiek verkennen Līga, Femke en Isabel de oneindige diversiteit van klank en expressie die het barokrepertoire biedt. De programmering van La Corella is fris en verrassend, altijd op zoek naar diversiteit en verbanden. De mondelinge toelichtingen maken hun concerten tot een unieke en levendige ervaring. La Corella treedt regelmatig op, en heeft o.a. gespeeld in Festival Oude Muziek Utrecht 2011 en 2012 Reincken Festival 2013, Bach Festival Dordrecht 2014 en Festival Kamerklanken 2016 en brengt al meerdere seizoenen met veel succes het pioniersrepertoire bij een divers publiek.

De musici van La Corella zijn alledrie ervaren freelance musici, die zowel in de kamermuziek als in de Europese barokorkesten actief zijn.

Femke Huizinga
Femke Huizinga

Femke Huizinga- cum laude afgestudeerd (2012, Utrecht) in barokviool en -altviool alsook in filosofie (2007, Amsterdam). Ze speelt o.a. met Nederlandse Bachvereniging, Anima Eterna, The Northern Consort en is mede-oprichtster van strijktrio Gesto Antico, La Corella en het Arcade Ensemble.

Liga Vilmane
Liga Vilmane

Līga Vilmane- cum laude afgestudeerd (2013, Zwolle) in orgel en klavecimbel, speelt o.a. met Nederlands Symfonieorkest, en is mede-oprichtster van Il canto di Rame. Līga is organiste en cantrix in Haaksbergen en is als docente verbonden aan conservatorium ArtEZ (Zwolle).

Isabel Favilla
Isabel Favilla

Isabel Favilla- behaalde diplomas in blokfluit en barokfagot (Brussel en Den Haag) en concerteerde in verschillende Europese en Zuid-Amerikaanse landen als solist en orkestmusicus, met ensembles als Concerto d’Amsterdam, Collegium Musicum Den Haag en Les Muffatti. Isabel is tevens mede-oprichter van ensemble Radio Antiqua, winnaar van diverse prijzen bij concoursen in Göttingen en Utrecht.