
Leán – wereldmuziek
Concert in de Sint Joriskerk Bredevoort
13 maart 2022
Leán: Klassieke wereldmuziek
Vanesa Diaz Gil zang
Silke Clarysse gitaar
Quinten De Craecker trombone
Otto Kint contrabas
Gielis Cautaers percussie
www.lean-music.com
https://www.facebook.com/triolean
Check out our music on Spotify!
Programma:
En el Fondo del Mar | Tekst: Alfonsina Storni Muziek: Gielis Cautaers |
A Madona Poesia | Tekst: Alfonsina Storni Muziek: Gielis Cautaers |
Duerme Tranquilo | Tekst: Alfonsina Storni Muziek: Gielis Cautaers |
Dos Palabras | Tekst: Alfonsina Storni Muziek: Otto Kint |
Dolor | Tekst: Alfonsina Storni Arrangement: Otto Kint |
A Eros | Tekst: Alfonsina Storni Muziek: Gielis Cautaers |
La Tierra | Muziek: Gielis Cautaers |
Alma Desnuda | Tekst: Alfonsina Storni Muziek: Gielis Cautaers |
Alfonsina y el Mar | Tekst en muziek: Ariel Ramirez & Felix Luna |
In 2020 werkte Leán aan een nieuw programma rond Alfonsina Storni, gekend door het lied ‘Alfonsina y el Mar’. Ze kozen enkele van haar gedichten uit en componeerden er muziek bij. Voor dit nieuwe project nodigde het trio twee nieuwe muzikanten uit: Vanesa Diaz Gil (zang) en Quinten De Craecker (trombone).
In deze samenstelling van vijf musici zullen zij op 13 maart in Bredevoort optreden.
www.lean-music.com
www.facebook.com/triolean
Check out our music on Spotify!

Vanesa Diaz Gil (Canarische Eilanden – Spanje) zingt met emotionele diepte en is een natuurlijke muzikante. Ze startte op jonge leeftijd met klassieke saxofoon aan de muziekschool van Lanzarote. Tijdens haar studies speelde ze in verschillende bezettingen zoals blazerorkesten, Latin bands, kamermuziek ensembles en koren. Ze vervolgde haar saxofoon studies aan het conservatorium van Tenerife in combinatie met een opleiding muziek educatie
In die periode kwam ze in contact met improvisatie en jazzmuziek en ontwikkelde ze haar eerste composities. Na het behalen van haar diploma ging ze in Granada wonen en werd verliefd op de Flamenco muziek.
In 2012 verhuisde ze naar Nederland om een bachelor opleiding te volgen in jazz/pop compositie & arrangement aan het conservatorium van Maastricht. Sinds die periode trad ze ook op als zangeres en nam deel in verscheidene projecten (Flamenco, Latin, Jazz, Filmmuziek en Bigband).
Sinds 2017 woont Vanesa in Brussel waar ze haar master in muziek (jazzcompositie & arrangement) behaalde bij Kris Defoort en Michelino Bisceglia.
Vanesa trad reeds op in Spanje, België, Nederland, Noorwegen en India, maakte opnames en deelde het podium met verschillende grote namen als: Jeronimo Maya, Paco Fernandez, Jorge Pardo, Kike Perdomo, Dick Oatts, Ed Partyka, David Minguillón, Yarel Hernandez, Rezar Dominguez, Jesse Passenier, Roderic Povel Ron Van Stratum, Pepa Niebla, BJO en BBDC Bigbands, en vele anderen.
Momenteel werkt Vanesa aan haar eigen project met originele composities en speelt ze ook bij andere collectieven als Maanpaard (indie pop/blues), Pati Pami (Franse Chanson/wereldmuziek), Las Lloronas (Wereldmuziek/slam) en BIC (Brussels improv collective). Sinds december 2020 maakt ze deel uit van Leán als zangeres en saxofoniste.

Silke studeerde klassieke gitaar aan het Lemmensinstituut in Leuven bij Raphaella Smits en Adrien Brogna.

Quinten De Craecker (°1991) behaalde het masterdiploma jazz trombone aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel, waar hij les kreeg van Lode Mertens en Frederik Heirman. In 2012 ruilde hij Brussel voor Rotterdam in het kader van het Erasmus-programma. Hier werd hij begeleid door o.m. Ilja Reijngoud, Bart Van Lier en Kris Goessens.
Hij is vast lid bij Vestige 6tet, Bravo Big Band, Big Band ’86, The Mulligan Project, Swingalicious Big Band, Banda Bruselas en heeft inmiddels veel ervaring als freelance trombonist bij o.a. het Brussels Jazz Orchestra, Eddy et les Vedettes, Lady Linn and her Magnificent Bigband en verschillende kleine jazz/pop/salsa formaties.
Naast deze activiteiten als uitvoerend muzikant schrijft Quinten ook zelf arrangementen en composities voor verschillende bezettingen en zijn twee eigen projecten: het DC 6tet en het DC 11tet. Dit laatste ensemble, bestaande uit vier blazers, ritmesectie en een strijkkwartet, bracht in het voorjaar van 2019 het album ‘Handheld Cards’ uit.

Otto Kint (1989) is een Brusselse bassist en componist. Hij begon met bas spelen op 16-jarige leeftijd. 2 jaar later ging hij naar het Koninklijk Conservatorium van Brussel om een professionele jazzmuzikant te worden. Otto pakte de contrabas op en het werd al snel zijn hoofdinstrument. Na het behalen van zijn bachelordiploma in Brussel (Christophe Wallemme, Bart Denolf, John Ruocco), studeerde hij af als master in de muziek aan het conservatorium van Antwerpen (Nicolas Thys, Teun Verbruggen, Ben Sluijs).

Gielis Cautaers is slagwerker, docent en drumbouwer. Hij studeerde klassiek slagwerk aan het conservatorium van Antwerpen en Leuven en ging daarna jazz vibrafoon studeren aan het conservatorium van Brussel. Gielis geeft slagwerklessen in de academie van Meise en Brussel en naast lesgeven speelt hij in verschillende bands. Door een periode met minder concerten en meer tijd heeft hij zijn eigen drumstel gebouwd en is drums op maat gaan maken onder de naam GC Percussion.