Noota Saxofoon Duo

Organisator

Stichting Sint Jorisconcerten
Telefoon
+31 6 3643 4164
Email
info@sintjorisconcerten.nl

Locatie

15:00
Sint Joriskerk Bredevoort
Seizoen
QR Code

Datum

zondag 12 december

Categorie

2021-2022

Noota Saxofoon Duo

Concert in de Sint Joriskerk Bredevoort

12 december 2021

Noota Saxofoon Duo

Marijke Schröer saxofoon
David Christóbal Litago saxofoon
noota saxofoon duo

Programma:

John Dowland (1563-1626) Fortune my Foe
Johann Sebastian Bach (1685-1750) Two Part Inventions
Russell Gilmour (1956) Eleven Duo’s
XI & I
Ludwig van Beethoven (1770-1827) Duo for Clarinet and Bassoon WoO27 no. 3
I. Allegro Sostenuto
II. Aria con Variazioni (Andantino con Moto)
Astor Piazzolla (1921-1992) Tango Etudes
Dolf de Kinkelder (1953) Nota Bene! Kleptomaniac Carousel
(voor Noota Saxofoon Duo)
Nicolò Paganini (1782-1840) Caprice 24 (arr. David Cristóbal Litago)
Barry Cockcroft (1972) Slap Me
Marc Mellits (1966) Black
Meer/minder over Noota Saxofoon Duo
Extreem virtuoos, enorm afwisselend en een berg vol met saxofoons; dat is kort samengevat het Noota Saxofoon Duo.
Marijke en David spelen nu al ruim 10 jaar samen en waar zij eerder 4 saxen meenamen naar hun concerten is dat nu beetje bij beetje uit de hand gelopen tot zo’n 10 stuks. Niet alleen wordt in geuren en kleuren over het programma verteld, maar uiteraard ook over al die verschillende instrumenten.

In het programma voor komend seizoen komen allerlei uiteenlopende stijlen voorbij: zo is er wat Middeleeuws, Barok, Romantiek, maar ook een beetje Minimal, Jazzy en Modern. Natuurlijk vergeet Noota Piazzolla´s 100e verjaardag niet die in 2021 gevierd wordt met een aantal van zijn uitdagende Tango Etudes.

Een leuke kers op de taart is ‘Nota Bene!’ wat speciaal voor Noota gecomponeerd werd. Dolf deed hierin iets enorm bijzonders; álle saxofoons komen namelijk op een lucratieve manier aan bod.

Noota gaf eerder al concerten op o.a. het Grachtenfestival Amsterdam, Sonsbeekfestival Arnhem, Terug naar het Begin, Oosterpoort Groningen en live op radio4 vanuit Festival Classique Den Haag.

Marijke Schröer
Marijke Schröer

Marijke begon met haar Bachelor aan het Conservatorium van Groningen (Prins Claus Conservatorium) bij Peter Stam. Daar beëindigde ze haar studie met een Cum Laude en vervolgde haar master in de internationale en befaamde saxofoonklas van Arno Bornkamp. In Juni 2011 sloot zij daar met succes haar master af.

Marijkes’ activiteiten als saxofoniste zijn van afwisselende en indrukwekkende omvang. Zo verzorgde zij premières van verschillende (solo) composities waaronder ‘Worksong’ van Christian Lauba in bijzijn van de componist zelf. Naast Noota maakt Marijke deel uit van het Melisma Saxofoon Kwartet, NootaXL, SaxYOn, Nederlands Saxofoon Octet en Swing Orchestra.

Ze volgde lessen bij onder andere Claude Delangle, Jean Marie Londeix, Lars Mleklusch en Christian Lauba.

In 2013 ontving Marijke een schenking van de ‘Stichting Eigen Muziekinstrument (SEM)’, welke het mogelijk maakte een eigen baritonsaxofoon aan te schaffen. In 2014 won zij een donatie uit het ‘Prins Bernhard Cultuurfonds’ voor een bassaxofoon.

Marijke gaf o.a. concerten op het Grieg Festival (Noorwegen), Izumi Hall (Japan), World Saxophone Congress (Schotland), Davos Festival (Zwitserland), Grachtenfestival Amsterdam, National Centre for the Performing Arts Beijing (China), De Falla Hall Madrid (Spanje) ect.

Voor meer informatie zie www.marijkeschroer.nl

David Christóbal Litago
David Christóbal Litago

David studeerde aan het conservatorium ‘Musikene’ in San Sebastian (Spanje), bij Eric Devallon, Juan Manuel Jiminez en Tomas Jerez. Hier voltooide hij zijn bachelor met een 10 met onderscheiding; de hoogst mogelijke waardering.

In 2009 ontving hij de titel ‘Experto Universitario en Interpretacion Musical’ (universitaire expert in muzikale interpretatie) aan de universiteit van Andalusië.

In 2011 ronde hij met succes zijn ‘Master of Music’ af aan het Conservatorium van Amsterdam bij Arno Bornkamp. Gedurende een half jaar van zijn masterstudie studeerde hij bij Claude Delangle en Christophe Bois aan het CNSM te Parijs.

David was prijswinnaar in de ‘Caja Madrids Chamber Music Competition’ (2007) en het ‘Concurso Internacional de Benidorm’ (2008). Daarnaast kreeg hij een studiebeurs toegekend van de provincie Navarra welke zijn master in Amsterdam mogelijk maakte.

Naast Noota speelt David in het Melisma Saxofoon Kwartet, NootaXL, Duo Cristóbal-Takada, Tamhá en het Nederlands Saxofoon Octet.

David volgde lessen bij o.a. het Diastema Saxofoonkwartet, Vincent David, Jean-Marie Londeix en Jean Denis Michat.

In 2014 won David een donatie van het ‘Prins Bernhard Cultuurfonds’, welke het mogelijk maakte om een nieuwe sopraansaxofoon aan te schaffen.

Meer informatie op www.davidcristoballitago.com