Haytham Safia Qu4rtet

Locatie

15:00
Sint Joriskerk Bredevoort
Seizoen
QR Code

Datum

zondag 11 maart

Tijdstip

15:00

Categorie

2017-2018

Haytham Safia Qu4rtet

Concert in de Sint Joriskerk Bredevoort
11 maart 2019
Aanvang 15 uur. Kerk open 14:30 uur

Haytham Safia Qu4rtet www.haythamsafia.com

Haytham Safia Ud en compositie
Hanneke Ramselaar hobo en arrangementen
Eva van de Poll cello
Osama Meleegi percussie

Oost en West, man en vrouw, compositie en improvisatie, eeuwenoud en spiksplinternieuw komen samen bij het unieke Haytham Safia Qu4rtet. In de muziek van het kwartet weerklinken de Arabische, Afrikaanse en Westers klassieke muziektradities waarmee de musici opgegroeiden. Ze spelen al tien jaar met zichtbaar plezier samen en voelen zich even goed thuis in een klassieke concertzaal als op een wereldmuziek- of jazzpodium of op een festival.

Zij traden op in het Concertgebouw in Amsterdam, De Centrale in Gent, Rasa in Utrecht, op festivals als Wonderfeel en de Jazzfietstour en in allerlei kleine concertseries. Ook werkten zij samen met Eric Vloeimans, Tineke Postma en Kristina Fuchs. Het kwartet nam twee CD’s op: “Promises” en “Fresh Moods”.

Een programma met een knipoog naar het OOSTEN

Haytham Safia
Haytham Safia

Haytham Safia, geboren in Kafr Yasif, Galilea, studeerde cum laude af aan de Academy of Music and Dance in Jerusalem. Na een internationale toernee met balletgezelschap Galili Dance vestigde hij zich in Nederland, waar hij carrière maakte met cross-over projecten. Zo trad hij op als solist bij het Nederlands Kamerorkest, het Nederlands Blazers Ensemble en Holland Symfonia en was hij muzikaal leider van het World Opera Lab.

Samen met percussionist Osama Meleegi vormt hij U’duet en speelde hij in de band No Blues. Hij heeft inmiddels 13 CD’s op zijn naam staan. Hij staat bekend om zijn eigentijdse benadering van het traditionele u’d repertoire.

Hanneke Ramselaar
Hanneke Ramselaar

Hanneke Ramselaar studeerde hobo bij Han de Vries aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij maakte toernees met Orkater, Opera Trionfo, het Medina Ensemble, Duo Volante en de musical “Joseph”. Zij remplaceerde bij het Noord Nederlands Orkest, het Orkest van het Oosten, de Johan Willem Friso Kapel, de Nationale Reisopera, Insomnio, Ensemble Conservatoire en talloze andere orkesten en ensembles.

Als solist speelde zij o.a. de hobococerten van Bellini en Rimsky-Korsakov. Hanneke Ramselaar is solohoboïste van het Noordpool Orkest, dat de CD “Radiohead, a Jazz Symphony” uitbracht en gedichten van Vasalis op muziek zette i.s.m. Janne Schra.

Eva van de Poll
Eva van de Poll

Eva van de Poll studeerde cello bij Dmitri Ferschtman, Michel Dispa en Ran Varon aan het Conservatorium van Amsterdam. Na haar afstuderen remplaceerde zij in orkesten als het Gelders Orkest en Holland Symfonia, maar al gauw richtte zij zich op hedendaagse muziek, wereldmuziek en de raakvlakken tussen verschillende stijlen en disciplines.

Zij is lid van het trio To Be Sung, voor wie verschillende componisten werk geschreven hebben, en van tangostrijkkwartet Pavadita, dat samenwerkte met The Lau en de Scene, fado-zangeres Maria de Fatima, bandoneonist Victor Villena en acteur Frans van Deursen. Ook speelt zij in muziektheatervoorstellingen van Plezant en van het Max Tak Filmorkest.

Osama Meleegi
Osama Meleegi

Osama Meleegi zal helaas wegens ziekte niet aanwezig kunnen zijn op zondag 11 maart. In zijn plaats zal komen de Syrische percussionist Modar Salama.

De bekende percussionist en alom gewaardeerd sessiemusicus Osama Meleegi studeerde aan het College of Music and Drama in Khartoum, Soedan. Hij komt uit een muzikale familie: zijn vader, Mohamad Gismallah Mogash, is een bekend violist en muziekdocent en al zijn acht broers zijn ook percussionist.

Na zijn afstuderen werd hij lid van de beroemde bands Samandal en I’qd al Jalaad en eenmaal in Nederland speelde hij in de succesvolle Ethiopische band Minyeshu & Chewata. Samen met u’d-speler Haytham Safia vormt hij U’duet en speelt hij in de band No Blues. Onlangs bracht hij “Sudanese Afrobeats” uit, een CD met eigen composities.

Modar Salama
Modar Salama

De Syrische drummer en percussionist Modar Salama studeerde klassieke en Oosterse percussie aan het Higher Institute of Music in Damascus.
Hij bouwde een carrière op als drummer in Jazz en Latin muziek, maar bleef trouw aan zijn klassieke en Arabische roots.
Hij trad op met het Syrian National Orchestra, de Syrian Big Band, en vele internationale projecten in China, Jordanië, Maleisië, Tunesië, Oostenrijk,

Duitsland, Libanon, Denemarken en Egypte. Ook nam hij deel aan vele Muziektheaterstukken in Syrië en de Arabische wereld.

©Tess.Photography