Gitaarduo

Locatie

15:00
Sint Joriskerk Bredevoort
Seizoen
QR Code

Datum

zondag 10 december

Tijdstip

15:00

Categorie

2017-2018

Gitaarduo

Concert in de Sint Joriskerk Bredevoort
10 december 2017
Aanvang 15 uur. Kerk open 14:30 uur

Gitaarduo www.silvan.nl

Silvan de Smit gitaar
Iasonas Daskalakis gitaar
Gitaarmuziek uit SPANJE

Klik voor programma
Iasonas Daskalakis (1991 – )
Death Valley
Egberto Gismonti (1947 – )
Agua e Vinho
Pixinguinha (Alfredo da Rocha Viana, 1897-1973)
Charanga do Vovo
Enrique Granados (1867 – 1916)
Valses Poeticos (1, 2 en 3)
Agustín Pío Barrios (1885-1944)
Danza Paraguaya
Astor Piazzolla (1921 – 1992)
Tango Suite
Iasonas Daskalakis
Title
Silvan de Smit
Silvan de Smit

Silvan de Smit studeert klassiek gitaar aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij is leerling van Johannes Möller, een zeer prestigieuze concertgitarist en componist. De afgelopen 3 jaar heeft hij bij Lydia Kennedy gestudeerd, zij nam o.a. filmmuziek op met strijkers van het concertgebouw orkest, kreeg lessen van Alexandre Lagoya en gaf vele concerten met haar gitaarduo. Voordat hij aan het Conservatorium studeerde kreeg hij les van Dingeman Coumou aan de Streekmuziekschool Alphen.

Verschillende successen heeft Silvan geboekt met zijn gitaarspel zoals een optreden tijdens het gitaarfestival in de befaamde gitaarsalon te Enkhuizen. Ook speelde hij met zijn gitaarkwartet in het voorprogramma van meestergitarist Gabriel Bianco.

Ieder jaar bezoekt hij verschillende gitaarfestivals/symposia om inspiratie op te doen uit masterclasses. Zo heeft hij masterclasses gehad van: Irina Kulikova, Aniello Desiderio, Paul O’Dette, Thomas Müller-Pering, Mark Eden, Sabrina Vlaskalic, Laura Young en anderen.

Iasonas Daskalakis
Iasonas Daskalakis

Iasonas Daskalakis is in 1991 geboren in Athene, Griekenland. Hij begon met zijn muziekstudie op zesjarige leeftijd. In 2011 studeerde hij af op het Nationale Conservatorium van Athene met klassiek gitaar onder de vermelding van “Excellence and 1st prize”. Hij nam deel aan vele festivals in Griekenland en heeft verschillende prijzen gewonnen bij competities. Van 2009 tot 2013 werkte hij als gitaardocent aan het Nationaal Conservatorium van Athene.

In 2013 verhuisde hij naar Amsterdam om zijn muzikale studies voort te zetten en om te blijven lesgeven. Hij heeft zich tijdens zijn studie ook beziggehouden met compositie, piano en Indische muziek.

Op dit moment studeert hij in zijn laatste jaar van zijn Bachelor en neigt naar een mastersopleiding in de richting van compositie voor film en tv, dat terwijl hij les blijft geven, en blijft optreden en componeren voor de klassieke gitaar.