Apollo Ensemble

Locatie

15:00
Sint Joriskerk Bredevoort
Seizoen
QR Code

Datum

zondag 8 oktober

Tijdstip

15:00

Categorie

2017-2018

Apollo Ensemble

Concert in de Sint Joriskerk Bredevoort
8 oktober 2017
Aanvang 15 uur. Kerk open 14:30 uur

Apollo ensemble apollo-ensemble.nl apolloensemble@planet.nl /www.facebook.com/apolloensemble

Marion Boshuizen clavecimbel
David Rabinovich viool
DUITS programma rond Johann Sebastian Bach

Muziek maken is het vangen van het moment. En dat doen we al meer dan 25 jaar! Het Apollo Ensemble, met David Rabinovich als artistiek leider, speelt ‘oude muziek’ op historische instrumenten, maar is zelf springlevend en weet van ieder programma een feestje te maken. Het ensemble speelt zowel intieme kamermuziek, zoals trio’s en kwartetten met strijkers, blazers, klavecimbel of fortepiano, maar ook grotere werken als Haydn-symfonieën, cantates en passies. Geen wonder dat zij een graag geziene gast zijn op vele internationale concertpodia. Tevens organiseert het Apollo Ensemble ieder jaar een internationale zomercursus – de Apollo Zomeracademie – en organiseert het ieder najaar de Lelystadse componistendagen.

Festival
Aan het ensemble gelieerd is het internationaal Zomerfestival Flevoland Travelling in Baroque , dat ieder jaar een “Vierdaagse” klassieke muziek & cultuur organiseert dat door de hele provincie reist. www.travellinginbaroque.com

Stichting Apollo, Karveel 6002, 8242 WK Lelystad /Tel: +31 320 227718

Klik voor programma
Johann Sebastian Bach (1685-1750) Sonata in G BWV 1021 viool en bc
Adagio
Vivace
Largo
Presto
Johann Sebastian Bach Sonate in c BWV 1017 viool en klavecimbel
Largo
Allegro
Adagio
Allegro
Johann Sebastian Bach Prelude & Fuga in Bes
uit Wohltemperierte Klavier deel 1
Carl Philipp Emanuel Bach (1714-1788) Sonate in g (toegeschreven aan J.S. Bach)
Allegro
Johann Sebastian Bach Sonata in E BWV 1016 voor viool & klavecimbel
Adagio
Allegro
Adagio ma non tanto
Allegro
Marion Boshuizen
Marion Boshuizen

Marion Boshuizen studeerde orgel, clavecimbel en directie aan het Utrechts Conservatorium bij Nico van den Hooven en Kees van Houten, in Luzern bij Monika Henking en in Zürich bij Johann Sonnleitner. Daarnaast volgde ze masterclasses bij o.a. Harald Vogel en Jos van Immerseel.
Ze is claveciniste/organiste/pianiste bij het Apollo Ensemble, waarmee ze jaarlijks vele kamermuziekconcerten geeft en vele cd’s opnam, waaronder Bach’s Tripelconcert en het 5e Brandenburgs concert.

Met dit ensemble maakte ze concerttournées door Rusland, Kroatië, Frankrijk, België en Zwitserland. Daarnaast is ze continuospeelster bij diverse orkesten en ensembles, zoals Het Brabants Orkest, Ensemble Conservatoire, Opera Zuid en het Promenade Orkest.

Als docente is ze verbonden aan de Apollo Zomeracademie, een kamermuziekcursus die ieder jaar in augustus gegeven wordt, en geeft ze privélessen.
Tevens is ze voorzitter van de stichting clavecimbel genootschap Nederland (http://www.scgn.org )/ Ook op gebied van koordirectie is Marion actief: ze is dirigente van de Cantorij Lelystad waarmee ze o.a. passies en cantates uitvoert.

David Rabinovich
David Rabinovich

David Rabinovich studeerde viool aan het Novosibirsk Staatsconservatorium. Van 1994-2000 studeerde hij barokviool aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag waar hij bij Sigiswald Kuijken en Elizabeth Wallfisch zijn Master of Music diploma behaalde.

David Rabinovich is de artistiek leider van het Apollo Ensemble.

Kenmerkend is de verfijnde, zangerige strijkersklank, gecombineerd met transparantie en het steeds op zoek zijn naar dynamische grenzen. Onder zijn leiding werd een groeide het ensemble uit tot een topensemble waarmee hij de afgelopen jaren een groot aantal opnames maakte en prestigieuze programma’s speelde in binnen- en buitenland.

Zijn jarenlange ervaring en zijn omvangrijke repertoirekennis , die diverse stijlen en periodes omvat, leidde hem als vanzelfsprekend naar dirigeren. Hij studeerde bij Neil Thomson en John Farrer  in Londen en aan de Peter de Grote Academie in St. Petersburg bij Jonathan Brett. Hij is gastdirigent bij  het Orquestra Filarmônica de Goiás (Brazilië) .