Rosengart Ensemble

Locatie

15:00
Sint Joriskerk Bredevoort
Seizoen
QR Code

Datum

zondag 8 januari

Tijdstip

15:00

Categorie

2016-2017

Rosengart Ensemble

Concert in de Sint Joriskerk Bredevoort
8 januari 2017
Aanvang 15 uur. Kerk open 14:30 uur

Rosengart Ensemble
Thijs Dercksen piano
Meriam Dercksen klarinet
Felicia Dercksen cello

Het ensemble bestaat uit 2 dochters van begin twintig en hun vader.

De naam Rosengart verwijst naar de Rosengart Sammlung in Luzern waar een gezamenlijke artistieke ervaring, tijdens hun bezoek aan het museum, grote indruk heeft gemaakt.

Lees meer
Programma

De muziek die het Rosengart Ensemble voor u gaat spelen bestaat voor een deel uit bekende klassieke werken zoals het trio opus 114 van Johannes Brahms en voor een deel uit nieuwe muziek die Thijs Dercksen speciaal voor dit ensemble heeft geschreven. Zijn muziek kenmerkt zich door toegankelijke gelaagdheid.

Uit het klarinet trio opus 114
deel 1: Allegro
Johannes Brahms
1833 -1897
Ameron Thijs Dercksen
1962
Uit de cello solo suite no 6, BWV 1012
deel 1: Gigue

 

Johann Sebastian Bach
1685-1750
Première Rhapsodie

 

Claude Debussy
1862-1918
Snippets
– tempo rubato
– andante
– tempo rubato
– allegro
Thijs Dercksen
Meriam Dercksen
Meriam Dercksen

Meriam Dercksen (1994) heeft als kind les gehad van de bekende klarinetpedagoog Herman Braune. Op dit moment studeert zij klarinet aan de Musikhochschule in Keulen bij Ralph Manno en maakt zij deel uit van de ‘Junge deutsche Philharmonie’.

Zij heeft meerdere prijzen in de wacht gesleept: bij het Prinses Christina Concours, het IPMC concours, das Euro-Wettbewerb en bij het Concurso de Clarinete del FCIMV.

Meriam is als soliste op tournee geweest met het Jeugdorkest Nederland. Zij heeft opgetreden met o.a. Nino Gvetadze, Emmy Verhey en Esther Apituley.

De klarinetten die Meriam bespeelt zijn gefinancierd door het Constant van Gestel fonds en door Freunde Junge Musiker Düsseldorf.

Felicia Dercksen
Felicia Dercksen

Felicia Dercksen (1992) begon met cello spelen op haar negende jaar. Niet lang daarna volgde zij lessen bij Lenian Benjamins in Utrecht.

Na het afronden van de bachelor bij Monique Heidema in Tilburg studeert zij nu in de masteropleiding. Zij deed mee met de Metropole Academy en het Nederlands Jeugd Orkest. Ze speelt in het Kamerata Stradivarius Orchestra o.l.v violist Razvan Stoica.

Masterclasses in kamermuziek kreeg zij van onder andere Jon Thorne, Natascha Morozova en Menahem Pressler. Solomasterclasses heeft zij gevolgd bij Christoph Richter, Thorleif Thedeen en Gary Hoffman.

Felicia speelt op een cello uit 1724, voor haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Thijs Dercksen
Thijs Dercksen

Thijs Dercksen (1962) studeerde piano bij Herman Uhlhorn aan het Utrechts conservatorium en compositie bij meerdere docenten aan het Rotterdams conservatorium.

Hij is werkzaam als componist, docent en pianist. Hij schreef kamermuziek, vocale werken, heeft twee maal een opdracht gekregen van het Limburgs Symfonie Orkest (inmiddels Philharmonie Zuid Nederland geheten).

Een bijzondere plaats in zijn werk wordt ingenomen door muziek voor piano solo.

Hij ontwikkelde een nieuwe manier van pianospelen die gebaseerd is op de symmetrische bouw van de handen en op de gelijkwaardigheid van links en rechts. Om deze speelmanier muzikaal te laten klinken, maakte hij uitgebreid studie van het Franco-Vlaamse contrapunt en de Afro-Cubaanse ritmiek.