Duo Escala

Locatie

15:00
Sint Joriskerk Bredevoort
Seizoen

Datum

13 maart zondag

Tijdstip

15:00

Seizoen

2015-2016

Duo Escala

Concert in de Sint Joriskerk Bredevoort
13 maart 2016
Aanvang 15 uur. Kerk open 14:30 uur

Duo Escala www.duoescala.be

Stéphane Parent cello
Catherine Struys gitaar

De wil van Catherine Struys en Stéphane Parent om de warme, sensuele en perfect afgestemde klanken van gitaar en cello samen te brengen, is de aanzet geweest om het Escala Duo in het leven te roepen.

Het programma van het duo is synoniem voor reisgenot en bestaat uit zowel originele stukken voor deze bezetting (o.a. Sonate voor gitaar en cello van Radamès Gnattali en Estampes van Erik Marchelie), als eigen transcripties (o.a. Spaanse dansen van Enrique Granados en Histoire du Tango van Astor Piazzolla).

Belgische componisten Benoît Ducène en Michel Burton hebben al 2 stukken aan het jonge duo opgedragen.

Het duo realiseerde zijn eerste CD, Amasia, in 2014.

Lees meer
Programma:
E. Marchelie
Don Quijote y Dulcinea
A. Piazzolla Histoire du Tango « Café 1930 » et « Nightclub 1960 »
E. Granados
Danse espagnole n°2 « l’Orientale »
N. Koshkin L’Istesso Tempo
L. Boutros Amasia
R. Gnattali Sonata voor cello en gitaar
Stéphane Parent
Stéphane Parent

Stéphane Parent behaalt een eerste prijs cello aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Edmont Baert, waar hij ook met Didier Poskin en Marie Hallynck studeert. Hij
behaalt er ook een 1 ste prijs kamermuziek bij Serge Bémant.

Voortdurend op zoek naar de vernieuwing van zijn speelwijze volgt Stéphane Parent regelmatig de masterclasses van Lluis Claret (in Brugge in 2010 en 2011, Barcelona in 2012 en Fontfroide in 2012).

Hij is leraar cello en orkestleiding aan de muziekacademiën van Ukkel, Bosvoorde, Bertrix en St-Lambrechts-Woluwe.

Stéphane Parent treedt geregeld op in België alsook in het buitenland, met name als orkestmusicus (Estro Armonico, Quartz & Friends Orchestra, Orchestre du XXIème siècle, Opéra Royal de Wallonie, enz.), maar ook als solist.

Website: www.cello-phane.com.sitew.com

Catherine Struys
Catherine Struys

Na haar 1ste prijs behaald te hebben aan het Koninklijk Conservatorium Luik bij Luc Vander Borght vervolmaakte Catherine Struys zich bij Johan Fostier en Yves Storms, evenals bij internationaal bekende artiesten zoals Eduardo Isaac, Susanne Mebes, Oscar Ghiglia, Pablo Márquez, Alvaro Pierri, Hopkinson Smith, Zoran Dukic, Roberto Aussel en Pavel Steidl n.a.v. masterclasses.

Als soliste trad ze op in gans Europa (Frankrijk, Italië, Nederland, maar ook België – Kaléidoscope de la guitare, Printemps de la guitare, Europees Parlement, enz.).
Haar eerste CD, Saudade, is in 2008 verschenen en bevat Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek uit de 20ste eeuw (verkrijgbaar op aanvraag).

Sinds oktober 2012 maakt Catherine Struys deel uit van het Escala duo samen met cellist Stéphane Parent. Hun eerste opname, Amasia, werd in maart 2014 uitgebracht na een eerste
concertseizoen met meer dan 30 concerten in België, Frankrijk en Nederland.

Sinds januari 2014 is Catherine Struys ook artistieke adviseur bij het festival Kaléidoscope de la Guitare te Rixensart (België).

www.catherinestruys.be