Frans Hals Kwartet

Locatie

15:00
Sint Joriskerk Bredevoort
Seizoen

Datum

13 december zondag

Tijdstip

15:00

Seizoen

2015-2016

Frans Hals Kwartet

Concert in de Sint Joriskerk Bredevoort
13 december 2015
Aanvang 15 uur. Kerk open 14:30 uur

Elise Besemer viool
Gioia Kuipers viool
Robin van Gameren altviool
Kalle de Bie cello.

www.franshalskwartet.com

De naam van het kwartet verwijst naar de vrolijkheid en kleurrijkheid van de schilderijen van Frans Hals.

Deze jonge musici hebben elkaar leren kennen in de periode dat zij als jong talent verbonden waren aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam (Sweelinck Academie). Kalle, Robin en Elise hebben jarenlang samen in de Fancy Fiddlers gespeeld, het strijkersensemble van Coosje Wijzenbeek.

Lees meer
Alle leden van het Frans Hals kwartet hebben naast hun reguliere studie vele masterclasses gevolgd en namen deel aan tal van concoursen en festivals. Hierbij werden mooie (eerste) prijzen behaald.

Gedurende de zomer van 2015 heeft het Frans Hals kwartet de Zeistermuziekdagen gevolgd en masterclasses gehad van leden van beroemde kwartetten, zoals het Jerusalemkwartet en het Szymanowski kwartet.

Programma
The String Quartet No.6, Op.18 No.6
Allegro con brio
Adagio, ma non troppo
Scherzo: Allegro
La Malinconia: Adagio – Allegretto quasi Allegro
Ludwig van Beethoven
The String Quartet no. 9 in E-flat major, opus 117
Moderato con moto
Adagio
Allegretto
Adagio
Allegro
Dmitri Sjostakovitsj
Elise Besemer
Elise Besemer

Elise Besemer (1994) speelt viool vanaf haar vijfde. Van 2007 tot 2013 kreeg ze les van Coosje Wijzenbeek aan de Sweelinck Academie voor Jong Talent van het conservatorium van Amsterdam en was lid van de Fancy Fiddlers. Sinds september 2014 studeert ze bij Jaring Walta aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Elise was zes jaar eerste violiste van het Furioso Strijkkwartet, sinds 2014 is zij dat van het Arkovsky sextet.

Ze is veelvuldig te zien op Nederlandse podia. Zij vormt ook een vast duo met pianist Laurens de Man.
Kamermuziek is haar passie. Zij is in het voorjaar van 2015 uitgekozen door Liza Ferschtman om deel te nemen aan het talentontwikkelingstraject ‘in de ban van het strijkkwintet’.
Deze zomer was zij concertmeester van het NJO Summer Academy. Ze speelde o.a. de indrukwekkende solo in het ‘Ein Heldenleben’ van Strauss.

Elise bespeelt een viool van Jean Baptiste Vuillaume uit 1886, gebouwd in Parijs en in bruikleen gekregen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Ze heeft een Franse strijkstok van Roger Gerome, in bruikleen gegeven door de Stichting Gagliano – Strijkinstrumenten Fonds Nederland.

Website: www.elisebesemer.com

Gioia Kuipers
Gioia Kuipers

Gioia Kuipers (1995) begon haar studie als altvioliste aan de Sweelinck Academie voor Jong Talent van het conservatorium van Amsterdam, waar zij les kreeg van onder anderen Judith Wijzenbeek. Thans studeert zij altviool aan dit conservatorium bij Marjolein Dispa. Onlangs soleerde zij in de Philharmonie te Haarlem met het Divertimento jeugdorkest. Sinds september 2014 is Gioia, naast haar altvioolstudie, gestart met haar vioolopleiding bij Peter Brunt.

Vanaf september studeert zij bij Maria Milstein.
Gioia bespeelt een viool (2001) beschikbaar gesteld en gebouwd door Archip Archipov. Haar altviool is gebouwd door Daniel Roye (1995) en eigendom van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Robin van Gameren
Robin van Gameren

Robin van Gameren (1994) begon op zijn zevende jaar met vioollessen aan de muziekschool in Bussum. Na twee jaar vervolgde hij zijn lessen bij Coosje Wijzenbeek en werd hij lid van de Fancy Fiddlers. In 2004 werd hij toegelaten tot de afdeling Jong Talent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, in 2008 tot de Sweelinck Academie van Amsterdam. Robin studeert altviool aan het Koninklijk Conservatorium en bouwkunde aan de TU Delft.

Robin speelt op een altviool uit 2008 van Thilo Kürten, Düsseldorf. Dit instrument is hem in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Kalle de Bie
Kalle de Bie

Kalle de Bie (1994) studeert sinds 2012 cello aan het conservatorium van Amsterdam, momenteel bij Jelena Očić. Van 2008 tot augustus 2012 studeerde Kalle bij Jeroen den Herder aan de Sweelinck Academie voor Jong Talent van genoemd conservatorium. Hij maakte deel uit van de Fancy Fiddlers en speelde in diverse andere ensembles, waaronder het Furioso Strijkkwartet en het Youngster Corner Quartet.

Momenteel vormt hij ook een duo met pianist Noud Smeets. Kalle bespeelt een cello uit 1870 uit de school van Jean Baptiste Vuillaume en een stok van Eugène Sartory, beide gebouwd in Parijs. Deze heeft hij in bruikleen van het Conservatorium van Amsterdam.